<strong>BESKYTTET DOMMEREN:</strong> Det danske fotballfjolset rakk såvidt å få inn et slag mot dommer Herbert Fandel før Michael Gravgaard stanset ham. Nå synes den danske midtstopperen synd på overfalleren. Foto: EPA/ANDERS WIKLUND
BESKYTTET DOMMEREN: Det danske fotballfjolset rakk såvidt å få inn et slag mot dommer Herbert Fandel før Michael Gravgaard stanset ham. Nå synes den danske midtstopperen synd på overfalleren. Foto: EPA/ANDERS WIKLUND Vis mer

- Straffen er en hån mot andre mennesker

Dommerens redningsmann ber om nåde for fotballfjolset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den danske supporteren som angrep dommer Herbert Fandel i 2007 ble i går dømt til å betale DBU 1,7 millioner kroner i erstatning.

Nå tas han i forsvar av Michael Gravgaard - midtstopperen som grep inn og avverget en enda større skandale i Parken.

- Mannen er blitt straffet nok. Jeg føler med ham, det må jeg si. Stakkars mann, tenker jeg, sier han til dansk TV 2.

- Han har ikke drept noen
Fotballfjolset, slik han raskt ble døpt i danske aviser, har allerede sittet 20 dager i fengsel. I intervjuer har han sagt at de få sekundene med galskap har snudd opp ned på livet hans. Han har også hevdet at en erstatningssum i millionklassen vil gjøre ham hjemløs.

Mannen var 29 år da han stormet banen mot slutten av EM-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Sverige, på stillingen 3-3, etter at svenskene hadde fått straffespark. Som en konsekvens ble lagene sendt i garderoben og resultatet satt til 0-3.

Danmark måtte også flytte sin neste landskamp ut av Parken, til Århus, noe som resulterte i lavere billettinntekter til det danske fotballforbundet.

Gravgaard mener like fullt erstatningsbeløpet er latterlig høyt.

- Dette har utvilsomt handlet mest om å statuere et eksempel, for det er ikke mange vanlige mennesker som har nubbesjans til å betale nesten to millioner (i danske kroner). Og når jeg tenker på at ofre for grovere forbrytelser ofte får mindre erstatninger, så er dette en hån. Han har jo ikke slått ihjel noen, sier den tidligere landslagsstopperen.

- Rammer andre enn meg
Fotballsupporteren ble opprinnelig dømt til å betale en oppreisning på 900 000 danske kroner. Han mente summen var for høy og anket, men opplevde at beløpet i stedet ble doblet.

- Det er ingen tvil om at det han gjorde var idiotisk. Men jeg synes ikke man kan vurdere det i kroner og øre. Jeg synes man tråkker på en mann som ligger nede, sier Gravgaard.

Før dommen falt uttalte «fotballfjolset» at det ikke bare er han som vil få svi om DBU fikk medhold i sitt erstatningskrav.

- Jeg vet at saken aldri vil forsvinne, men det har jeg forsonet meg med. Nå er jeg mer redd for erstatningssaken. Det er tre andre personer, kjæresten min og de to barna mine, som også vil bli rammet. Derfor er jeg redd. Hvis jeg taper, vil det rive fundamentet i familien fra hverandre. Vi må flytte ut av huset og jeg må erklære meg personlig konkurs, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer