Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Straffen mot Brasil var i samme gate

VIF-spillerne kan kutte ut klaginga, viser nye bilder.

• Se flere bilder hos Nordlys HER

(Dagbladet.no): I går kveld var det ikke stort flere enn Svein-Erik Edvartsen som forstod hvorfor Tromsø fikk straffe mot Vålerenga.

Martin Andresen var kategorisk på at straffesparket var feilaktig idømt, Lars Iver Strand mente alle skriveriene i media framprovoserte avgjørelsen, og aller lengst gikk sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

- Dersom dere skal fortsette med å skrive spalte opp og spalte ned om holding, er det ikke rart at dommerne til slutt blåser straffe for hva som helst, raste han på vei ut av Alfheim Stadion.

- Spillerne må venne seg til det

I dag får dommer Edvartsen oppreisning. Både Nordlys og VG bringer bilder som viser hvordan Dan Thomassen tar et solid grep i trøya til Miika Koppinen.

• Se bildet øverst i denne artikkelen!

Men selv om han fikk passet sitt påskrevet i går, går ikke Edvartsen med på at avisbildene oppleves som en personlig oppreisning.

VIF-SPILLERNE SKJØNTE INGENTING: Dan Thomassen, eller spiller nummer 16 slik dommer Svein-Erik Edvartsen konsekvent omtaler ham, fortvilte da han fikk straffe mot seg mot Tromsø i går. Resten av Vålerenga har slaktet avgjørelsen, men avisbilder i dag viser en annen sannhet enn den som kom fram på TV 2 i går kveld. Dette bildet fra avisa Nordlys viser hva dommeren egentlig så. Foto: ROLF DAHL/NORDLYS
VIF-SPILLERNE SKJØNTE INGENTING: Dan Thomassen, eller spiller nummer 16 slik dommer Svein-Erik Edvartsen konsekvent omtaler ham, fortvilte da han fikk straffe mot seg mot Tromsø i går. Resten av Vålerenga har slaktet avgjørelsen, men avisbilder i dag viser en annen sannhet enn den som kom fram på TV 2 i går kveld. Dette bildet fra avisa Nordlys viser hva dommeren egentlig så. Foto: ROLF DAHL/NORDLYS Vis mer

- Jeg var og er trygg på at VIFs nummer 16 holdt en Tromsø-spiller. Derfor blåste jeg straffe, sier han til Dagbladet.no.

Egil «Drillo» Olsen er kanskje den personen i Fotball-Norge som har vært mest opptatt av at trøyeholding må få konsekvenser.

På grunn av snøvær på Heathrow gikk han glipp av tippeligarunden på TV i går kveld, men på prinsipielt grunnlag forstår han at VIF-spillerne reagerte som de gjorde.

- Problemet er at det vanligvis ikke blir dømt på sånne ting. Spillerne blir nok litt frustrerte når dommerne av og til gir straffe, og av og til ikke. Men de får venne seg til å kutte helt ut, fotballen vil tjene på at all holdning blir slått ned på. Jeg hadde gjerne sett at det ble dømt hver gang, sier Drillo til Dagbladet.no.

Minner om Flo-holding

Slik han er blitt fortalt situasjonen med Thomassen og Koppinen, mener han den har visse likhetstrekk med straffen Norge fikk mot Brasil i 1998.

En avgjørelse som lenge virket tvilsom - helt til en svensk TV-fotograf avslørte hvordan Tore André Flos trøye sto som ei seil i duell med en brasiliansk forsvarsspiller.

I ettertid er avgjørelsen blitt hyllet av en samlet norsk opinion.

image: - Straffen mot Brasil var i samme gate

- Straffesparket mot Brasil er litt i samme gata. Det var heller ikke lett å se, men selve straffen var tydelig nok, sier Drillo.

- Om norske spillere blir oppdratt til å ikke dra noe i trøya, vil vi ikke kunne få svi for det internasjonalt?

- Dette er ikke noe norsk problem, og det kan ikke løses av Norge alene. Her må vi ha FIFA med på lasset. Jeg har inntrykk av at man internasjonalt er opptatt av å få bukt med trøyeholdning, men det må tas heftige grep. Det blir som en hestekur. Det gjør vondt en stund, men så blir det borte.

- Hvis du skal være realistisk, tror du virkelig at trøyeholdingen vil forsvinne?

- Jeg er blitt mer defensiv på det. Det har skjedd for lite til at det er lov å være veldig optimist, sier han.

Drillo mener trøyeholding er noe av det mer destruktive som finnes i fotballen.

- Sparker du en ned en motspiller, kan det være et ærlig forsøk på å ta ballen. Men ikke når du tar tak i trøya på folk. Det er så intensjonalt, sier han.

<B>FIKK SANNHETEN I ETTERTID:</B> Straffen Norge fikk mot Brasil virket en stund gratis, helt til svensk TV kringkastet disse bildene.
<B>LEI AV TRØYEHOLDING:</B> Drillo har i årevis manet til kamp mot trøyeholding, uten å få all verdens gjennomslag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media