- Straffen tas kl. 19

Mens hele Fotball-Norge i går gikk og ventet på en avgjørelse fra forbundet på om det blir omkamp mellom Brann og Molde, sendte Brann-ledelsen ut en spøk på sin elektroniske nyhetstjeneste. - Straffen tas klokka 19.00 i kveld på Molde stadion.

Slik lød meldingen:

«Styret i Norges Fotball Forbund har besluttet at det idømte straffesparket likevel skal utføres. Blir det mål ender kampen uavgjort. Scorer ikke Molde mål, har Brann vunnet kampen. Straffesparket skal tas på Molde Stadion i kveld klokka 1900.»

Det var kontorsjef Jan-Erik Larsen som sendte meldingen, som spredte seg som ild i tørt sommergress. Spøken nådde raskt Branns mange supportere, og ikke minst de mange journalistene som følger rødtrøyene.

Gjennomskuet

- Det var minst et titall journalister som gikk rett i fella. Hadde de ikke vært kolleger av deg, skulle jeg gitt deg navnene på dem, ler Jan-Erik Larsen.

Fullt så lettlurte var ikke ledelsen i Molde.

- Jeg hørte spøken nådde dem ut på dagen, men de gjennomskuet den, og hadde ledd av det hele, sier Larsen til Dagbladet.

Ut på ettermiddagen nådde den falske bulletinen de ansvarlige i Fotballforbundet. Også i NFF-lokalene strømmet det inn mange sinte telefoner og mailer fra fotballgale bergensere.

- Jeg har fått flere sinte meldinger, ja. Det er til og med to journalister som har ringt til meg for å få kommentarer til saken, og som tydeligvis ikke skjønte spøken. Det er mye rart om dagen, ler lovsjef Thor Grønnerud.

Mer på lager

Den forsinkede aprilspøken kan fort få en oppfølger.

- Jeg garanterer ikke at dette blir den siste spøken, sier Larsen.

For bak spøken ligger det et snev av alvor og kritikk mot omfanget straffedramaet har fått de siste dagene.

- Hele saken er tragikomisk, slår Larsen fast.

SKAPTE RABALDER: Branns kontorsjef Jan-Erik Larsen sendte i går ut en e-post om at det annullerte straffesparket på Molde stadion likevel skulle tas- i går kveld. Langtfra alle skjønte spøken.