- Straffene var bare peanøtter

Vålerenga straffet målløse polakker hardt, og sikret seg avansement til tredje runde i Uefa-cupen i Polen i går. Det betyr flere penger i kassa, og en garantert fornyelse av klubblisensen.

For Vålerenga smakte triumfen ekstra godt etter alt maset om klubblisens og nedrykkssjanse. Med en plass i tredje runde i Uefa-cupen er klubblisensen definitivt reddet.

- Med tanke på alt presset gutta har vært gjennom i det siste, var dette bare en happening for oss. Straffesparkene var peanøtter i forhold til forrige helg mot Sandefjord da det sto om Vålerengas framtid. Det virket på meg som om Wisla var mye mer preget av alvoret, sier en meget fornøyd assistenttrener, Geir Bakke, til Dagbladet.

Drama

Etter at begge lagene scoret på sine to første straffer, begynte dramatikken. Først reddet Øyvind Bolthof en elendig straffe fra hjemmelagets Frankowski. Så scoret purunge Tommy Edvardsen. Og da Szymkowiak banket ballen over på Wislas fjerde, var det egentlig bare parademarsjen igjen. Den skulle Bolthof selv få æren av å ta.

Men Bolthof bommet.

Kald Bohinen

Og da Wislas kaptein satte hjemmelagets siste, måtte Vålerenga sette sin lit til veteranen Lars Bohinen. Han scoret til elleville gledesscener i Kraksw.

- Jeg var rimelig sikker på at Lars skulle sette den straffa der ja, Geir Bakke.

- Du var helt rolig?

- Helt rolig blir man vel aldri i en straffekonkurranse, men vi har mange som er gode til å skyte straffer på laget vårt. Vi øyna muligheten da det gikk til straffer.

Under hardt press

For polakkene trillet til tider ball i hatt med Vålerenga. Hadde det ikke vært for en enorm forsvarsjobb, hadde avgjørelsen falt lenge før ekstraomgangene.

- Vi kom godt i gang. Vi fikk en del overganger på dem og rysta dem nok litt. Men den siste halvdelen av førsteomgang, hele andre omgang og begge ekstraomgangene var totalt i Wislas favør i forhold til ballbesittelse, sier Bakke.

- Det er klart vi har marginene på vår side, men det ble liksom aldri noe veldig farlig ut av det. De er ikke gjennom på blank goal eller noe sånt.

Rett hjem

- Hva tenkte du da Bolthof bommet?

- Den var ikke bra den straffen der, men han tok jo to, så han gjorde opp for seg, sier Bakke.

- Og nå blir det feiring?

- Nå er det rett på charterflyet, så jeg tror ikke vi rekker noen feiring i dag. Hvis vi ikke blir igjen i Kraksw da, sier en lattermild Bakke til Dagbladet.

<!--BTEK0-->FORSVARSVERKET: Erik Hagen og Raio Piiroja har full kontroll på Wisla Kraksws Maciej Stolarczyk. <!--FOTO-->