Straffeporto!

Glem Figo og Rui Costa. Nå heter Portugals største fotballstjerne Deco. I går fintet han Porto til straffemål og Champions League-finale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et betongforsvar og en midtbanejuvel var nok til å sende Spanias siste håp ut av Champions League.

Etter 0- 0 i første semifinaleoppgjør lå penga på hjemmelaget i returen. Men den portugisiske seriemesteren var aldri særlig truet på stadion Riazor i går.

- Vi spilte en fantastisk kamp. Vi var klart det beste laget, og fortjente seieren, jublet Porto-trener Jose Mourinho til Canal Plus TV etter 1- 0-triumfen. Deportivo-trener Javier Irureta var ikke like glad.

- Det skulle ikke være mulig. En skam, sier Irureta.

KAMPFAKTA

Champions League

Deportivo La Coruna- Porto 0- 1 (0- 0) Mål: 0- 1: Derlei Silva (str.60). Gule kort: Tristan, Deportivo. Alberto, Porto. Rødt kort: Naybet, Deportivo. Tilskuere: 35000.

Deco-magi

Etter en sjansefattig førsteomgang fosset portugiserne i angrep etter pause, og bare en spansk stolpe hindret Derlei i å heade inn 1- 0 etter 46 minutter. Men brasilianeren skulle få en enda større mulighet.

14 minutter etter viste lille Deco hvorfor Portugal blir å regne med blant favorittene i årets fotball-EM. En kjapp, briljant finte på kanten av hjemmelagets 16-meter, ble for mye for Depo-stopper Cesar. Og når dommeren er italiensk og heter Collinas- slipper en ikke unna med unødvendige fellinger.

Derlei gjorde ingen feil på straffen.

Forskjellen

Brasilianske Deco fikk innvilget portugisisk statsborgerskap i fjor vinter. I går viste han hvor han er født.

Bortelaget Porto startet best i det sjansefattige oppgjøret i nordvest-Spania. Men det var Deportivos midtbanesjef Valeron som vil huske 1. omgangen best. Etter 36 minutter ble han stående så alene det er mulig å bli i en Champions League-semifinale med 35000 tilskuere på tribunen. Men mannen som slår 70-meterspasninger i halvblinde, klarte på forunderlig vis å sette volleyen fra ni meter utenfor. Og da marokkanske Naybet fikk sitt andre gule etter 70 minutter, drepte han en mulig spansk sluttspurt.

- De avgjørende episodene var straffen og utvisningen. Vi gjorde et titanisk forsøk, men vi kan bare gratulere Porto, sier Depo-trener Irureta.

AVGJØRELSEN: Portos Derlei skyter hardt og velplassert fra straffemerket, men Deportivo La Corunas keeper Jose Molina er likevel bare et par centimetre fra å redde. Scoringa ble kampens eneste - og Porto er i finalen i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer