PALACE-HELT: Luka Milivojevic scoret begge målene til Crystal Palace. Foto: NTB Scanpix
PALACE-HELT: Luka Milivojevic scoret begge målene til Crystal Palace. Foto: NTB ScanpixVis mer

Crystal Palace - Arsenal

Straffer, hands og drømmemål -Arsenals seiersrekke stoppet

Crystal Palace spilte en meget god hjemmekamp og burde tatt alle poengene mot Arsenal.

  • Crystal Palace - Arsenal 2-2 (1-0)

Arsenals seiersrekke endte på Selhurst Park. Nok en snuoperasjon i andre omgang var ikke nok for at laget tok sin tolvte strake seier i alle turneringer. Crystal Palace var det beste laget gjennom hele kampen, skapte de fleste sjansene og med to straffescoringer tok de med seg ett særdeles fortjent poeng.

Hjemmelaget styrte kampen i store deler av begge omgangene og etter ti strålende Arsenal-minutter til å starte andre omgang slo de knallhardt tilbake.

I sluttminuttene hadde Arsenal mer enn nok med å holde unna for et intenst og jagende vertskap som kunne lukte alle poengene.

Crystal Palace hadde ikke scoret hjemme i ligaen denne sesongen og trengte to straffespark for å få hull på byllen også mot Arsenal. Gjestene kan takke seg selv for straffene i mot. Begge var av soleklar karakter og resultat av svake defensive valg av Mustafi og Xhaka.

Med Petr Cech tilbake i kamptroppen var det på forhånd en viss spenning om hvilken målvakt Unai Emery ville velge, men den nye sjefen valgte å beholde Bernd Leno mellom stengene.

Crystal Palace foran

Det var Crystal Palace som kom best i gang med kampen og kunne fort tatt ledelsen etter to strålende angrep i åpningskvarteret.

Først traff Wilfried Zaha nærmeste stolpe og fra et skudd inne i sekstenmeteteren. Så kombinerte hjemmelaget nydelig nedover venstrekanten og van Aanholts innlegg fant Andros Townsend som burde ha sendt de røde og blå i front fra sju meter. I stedet gikk skuddet utenfor.

Som Arsenal har hatt for vane denne sesongen spilte de en relativt svak første omgang. Gjestenes største sjanse falt til Hector Bellerin, men spanjolen brukte for lang tid med ballen før han fikk skutt fra 11 meter, og skuddet hans ble blokkert.

Rett før pause fikk Palace straffe. En corner ble slått inn i feltet og Leno fikk ikke bokset unna ballen. I stedet rullet ballen mot bakre stolpe og en hodeløs takling av Mustafi i forsøk på å klarere felte Cheikhou Kouyaté.

Luka Milivojevic bommet på straffe mot Everton sist, men denne gangen var det ingen tvil. Serberen trillet ballen helt inne ved stolpen og Palace i føringen til pause.

Vondt ble til verre for Arsenal i pausen da Hector Bellerin måtte tas av med en skade.

Ti drømmeminutter for gjestene

Om førsteomgangene til Arsenal har vært uinspirerende i deres elleve kampers seiersrekke har andreomgangene vært det stikk motsatte.

Bare seks minutter ut i omgangen fikk gjestene et frispark fra hjørnet av sekstenmeteren. Granit Xhaka steg frem og dundret ballen i lengste kryss via en finger av Hennessey og stolpen.

Så kom Arsenals ledermål og det var ikke uten kontroverser. Alexandre Lacazette var oppe med hånda og styrte ballen videre via hodet til Jordan Ayew og til Pierre-Emerick Aubameyang som stakk fram foten og dyttet den over linja.

Palace-spillerne ropte forståelig nok på frispark og ville ha målet underkjent. Reprisene viste samtidig at Lacazette ble revet i drakta av Milivojevic og det kunne like gjerne ha blitt dømt straffe.

Mållinjeteknologien viste også at ballen bare var over linja med noen millimeter før Hennessey fikk reddet den ut.

Palace kjempet seg tilbake

Crystal Palace la seg ikke ned etter den tunge starte på omgangen. Roy Hodgson kastet innpå Alexander Sørloth og Max Meyer og oppildnet av et meget høylydt og ivrig hjemmepublikum kom de sterkere og sterkere.

Arsenal hadde nok med å forsvare seg og det virket bare å være et spørsmål om tid før «the Eagles» skulle utlikne.

Med åtte minutter igjen av kampen skjedde nettopp det. For første gang siden mars fikk Alexander Sørloth mer enn 25 minutter på banen og han var involvert da Crystal Palace fikk sin andre straffe. Nordmannen viste styrke og tempo da han dro seg fri og framover i banen, før han spilte opp Zaha i en duell en-mot-en, mot vikar-venstreback Granit Xhaka. Sveitseren stakk ut beinet og felte kantspilleren.

Milivojevic satte straffen i samme hjørne som den første og utenfor rekkevidde til Leno.

Palace været en seier, men Arsenal red av stormen og må si seg fornøyd med å få med seg ett poeng fra Sør-London.