Straffer Runar knallhardt for navnejuks

Inntil seks måneders utestengelse etter 2.divisjonskamp.

(Dagbladet): Den tradisjonsrike håndballklubben Runar er i hardt vært etter at det ble avslørt juks med spillernavn på dommerkortet under en 2. divisjonskamp mellom Urædd og Runar 2, skriver Sandefjords Blad.

Runar benyttet en ikke spilleberettiget gutt på 15 år i kampen, og forfalsket like godt navnet hans på dommerkortet også.

Anmeldte saken
Da en av tilskuerne gjenkjente gutten og ga beskjed til Urædd om at han var for ung til å spille, sjekket Urædd dommerkortet. Der sto han altså oppført med falskt navn.

Urædd anmeldte saken til håndballforbundet.

— Vi reagerer på at Runar bevisst forfalsket navnet til en spiller. Derfor anmeldte vi saken, sier Urædd-leder Bård Arild Jensen til Sandefjords Blad, og understreker at det er en prinsippsak å anmelde slike lovbrudd.

Anket straffen
Håndballens Region Sør reagerte knallhardt og ila Runar-lederen som undertegnet det forfalskede dommerkortet seks måneders utestengelse, 15-åringen tre måneders utestengelse og ga klubben Runar 5000 kroner i bot.

Runar har valgt å anke straffutmålingen, ikke skyldspørsmålet.

— Vi legger oss helt flate i denne saken. Det har skjedd, og vi har absolutt ingen unnskyldning for det. Vi vil heller ikke prøve å bortforklare det som skjedde. Det er uendelig langt fra Runars policy å jukse på denne måten, sier styreleder i Runars håndballgruppe, Knut Søyland, til Sandefjords Blad.

Anken er ikke ferdigbehandlet.