REDNINGSMANN: Andreas Lie spilte en knall-kamp mot Strømsgodset på Marienlyst, og reddet ett poeng for Aalesund. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REDNINGSMANN: Andreas Lie spilte en knall-kamp mot Strømsgodset på Marienlyst, og reddet ett poeng for Aalesund. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Eliteserien:

Strafferedning og halsbrekkende redning på strek sikret Aalesunds første poeng

Strømsgodset presset og presset. Men Aalesund klarte å ta med seg ett poeng fra Drammen, takket være keeper Andreas Lie.

Strømsgodset - Aalesund 1-1

(Dagbladet): Strømsgodset hadde startproblemer mot Aalesund hjemme på Marienlyst. Mye rot i forsvar og en rapp Mustafa Abdellaoue gjorde at de tidlig havnet på etterskudd.

Men Godset skjerpet seg og var klart best resten av kampen. Aalesund klarte å motstå trøkket - spesielt takket være keeper Andreas Lie, som ble lagets redningsmann i besøket på Marienlyst.

Det sørget også for at Aalesund tok med seg sitt første poeng i eliteseriesesongen 2017.

- Vi rir av en ordentlig storm på slutten der. Vi har hatt litt stang ut i de to første. Vi viste en god prestasjon her, og det er det viktigste, sier Lie til Eurosport.

- Det var et godt poeng for oss. Det er fortsatt ting å jobbe med, men vi gjør ting bedre enn vi har gjort de siste kampene. Alt i alt er vi godt fornøyd med det vi ser, sier trener Trond Fredriksen.

Sløvt forsvarsspill

Det var Aalesund som tok føringen etter 17 minutter, rett etter at Godset hadde hatt en stor sjanse. Det var Mikkel Kirkeskov som slo ballen perfekt inn foran mål, der Mustafa Abdellaoue hadde enkel jobb med å bredside ballen i mål.

Alt i alt var det Aalesund som åpnet best. Bare et par minutter senere hadde de en kjempesjanse da ballen ble slått inn og Lars Veldwijk forsøkte å saksesparke ballen i mål. Det forsøket gikk over tverrliggeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Godset-forsvaret opptrådde noe sløvt innlednignsvis. Henning Hauger gikk på en blemme på midtbanen da han forsøkte å drible, men «Mos» Abdellaoue snappet ballen. Abdellaoue forsøkte å lobbe ballen over keeper, men forsøket gikk over mål.

PÅ HUGGET: Marco Tagbajumi. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ HUGGET: Marco Tagbajumi. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- En blemme og et utilgivelig brudd på midten, kommenterte Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

Straffebom

Men Godset ga seg ikke, og fikk lønn for strevet ett minutt før pause. Det etter et lekkert angrep. Vilsvik fikk en pasning ut på siden, og prikket ballen inn i feltet. Marco Tagbajumi kunne skli ballen i mål til utlikning.

Tagbajumi prøvde seg med et frekt skudd litt senere. Skuddet fra 16 meter strøk såvidt over krysset og utenfor mål.

Tagbajumi hadde for alvor våknet. Det viste han også etter en snau times spill, da han skaffet straffe. 28-åringen ble holdt på vei inn i feltet, og ble så felt av keeper Andreas Lie.

Lie gjorde imidlertid bot på skaden da han reddet straffesparket fra Marcus Pedersen. Keeperen innrømmer at han har studert Godset-spissen.

- Det var deilig. Jeg prøvde å stå stille så lenge som mulig, og da gikk jeg riktig vei, sier Lie til Eurosport.

Redning på strek

Derfra var det Godset som hadde et solid grep på kampen. Ti minutter før slutt hadde Godset en god heading på mål, som Aalesunds Vebjørn Hoff reddet med hælen (!).

Men Andreas Lie ble Aalesunds store redningsmann. Aalesund-keeperen reddet enda et skarpt forsøk fra Tagbajumi ved å dytte ballen over mål fem minutter før slutt.

- Det er et fantastisk poeng for oss. Vi var nede etter to kamper. Vi har ikke tatt poeng, spilt bra eller spilt som et lag. Dette skal vi være stolt av og bygge videre på, sier Lie.

Godset-trener Tor Ole Skullerud var naturligvis ikke like fornøyd:

- Vi er ikke fornøyd med ett poeng. Alle som så andreomgangen skjønner sikkert det. Vi hadde sjansene og gjorde nok til å vinne kampen. Men vi klarte ikke å score. En åpen kamp, men alt i alt er vi best, synes jeg. Det er irriterende å ikke ta tre poeng, sier Skullerud til Eurosport.