FJERDEPLASS: Tora Berger hadde et håpløst utgangspunkt på sin ankeretappe, men gikk Norge inn til fjerdeplass på stafetten. Foto:  (AP Photo/Felice Calabro')
FJERDEPLASS: Tora Berger hadde et håpløst utgangspunkt på sin ankeretappe, men gikk Norge inn til fjerdeplass på stafetten. Foto: (AP Photo/Felice Calabro')Vis mer

Strafferunde og 13 ekstraskudd for stafettjentene

Tora Berger kunne ikke hindre norsk nedtur.

 Landslagssjef Egil Gjelland slo fast at en strafferunde og 13 ekstraskudd i skiskytterstafetten for kvinner i Antholz søndag var for dårlig.

- Dette er ikke bra nok. Jentene hadde en dårlig dag på jobben, sa Gjelland til NTB etter fjerdeplassen.

Tyskland tok sin første stafettseier i vinter ved Fransizka Hildebrand, Miriam Gössner, Nadine Horchler og Andrea Henkel. De tyske
jentene brukte ti ekstraskudd og gikk inn til 1.13.02,1. Russland på annenplass var 17,4 sekunder bak, mens det var 40,9 sekunder ned til Frankrike på tredjeplass.

De norske jentene var aldri helt med i teten, men kjempet seg til slutt i mål som nummer fire, slått av de tyske vinnerne med 1.19,5 minutt.

- Dette viser at det kan svinge fort i internasjonal skiskyting, men jeg vil ikke si at dette er dramatisk, for det er små marginer, sa Gjelland.

Fortsatt favoritter
De norske skiskytterjentene har to seirer og to fjerdeplasser i de stafettene som er gått i verdenscupen til nå. Det var litt synd at de skulle få en så dårlig generalprøve før VM, men den litt skuffende innsatsen søndag rokker ikke ved det faktum at de norske jentene fortsatt er med blant VM-favorittene.

- Vi må legge denne stafetten bak oss så raskt som mulig. Dette er ikke noe vi bør tenke på veldig lenge, og vi er fortsatt med blant VM-favorittene, men vi fikk en liten vekker, mente Gjelland.

Ved siden av Norge har Ukraina og Tyskland vunnet en verdenscupstafett hver denne sesongen.

Fanny Welle-Strand Horn gikk den første etappen for Norge søndag. Hun måtte tåle fem ekstraskudd, og dermed var Norge litt på etterskudd fra starten av. Synnøve Solemdal på den andre etappen måtte ut i en strafferunde ved siden av sine fem ekstraskudd. De norske jentene var derfor hektet av etter de to første etappene.

Ann Kristian Aafedt Flatland og Tora Berger gikk godt, slik at det norske laget gikk seg noen plasser opp mot slutten.

Oppladning på Beito
Nå reiser de norske jentene hjem for å hvile noen dager. VM-oppladningen starter på Beito 28. januar.

- Prestasjonen i stafetten i Antholz var, som jeg har sagt, ikke bra nok, men det var da noen små positive ting også på denne stafetten. Vi må bare jobbe på videre og holde tungen rett i munnen. At det ikke gikk som vi håpet i dag, betyr ikke stort. Det er i alle fall ingen krise, sa Egil Gjelland til NTB.

- Nå vet vi at det er andre som kan gå bra stafetter også, så vi er ikke de eneste favorittene i VM. Det kan være greit å bli minnet på det, mente landslagssjefen.

(NTB)