Straffes etter sjokkoppførsel

Gokartkjører utestengt i 15 år.

Gokart-fører Luca Corberi er utestengt fra all motorsport i 15 år. Her ser du hvorfor. Video: Rødt Kort / Ljosland Vis mer
Publisert

TV-bildene sjokkerte og gikk sin seiersgang i medier verden over oktober i fjor. Gokartkjører Luca Corberi var rasende på rivalen Paolo Ippolito etter at de hadde krasjet under FIA Kartin World Championship-løpet i Italia.

Corberi ble satt ut av spill etter sammenstøtet, og svarte med å ta av støtfangeren på sitt eget kjøretøy, før han kastet den mot Ippolitos bil da han passerte runden etter (se video øverst i saken).

Og det stopper ikke der.

Etter løpet gikk Corberi til angrep på Ippolito i målområdet, hvor han blant annet dyttet ham i bakken. Fire mekanikere måtte steppe inn for å skille kamphanene.

Corberis far Marco angrep også Ippolito og slo ham i hodet, før faren til sistnevnte også kastet seg inn i basketaket.

Nå har 23-åringen fått sin straff: 15 års utestengelse for voldelig oppførsel. Det skriver blant annet Autosport.

I rapporten står det blant annet at Ippolito kunne fått en alvorlig nakkeskade om han hadde blitt truffet av støtfangeren, og at det bare var flaks som gjorde at ingen ble fysisk skadet.

Etter hendelsen valgte Corberi umiddelbart å legge opp som gokartkjører.

«Det finnes ingen unnskyldning for at jeg reagerte så skammelig. Det er noe jeg aldri har gjort i løpet av min 15 år lange karriere. Jeg håper ingen gjør noe liknende i framtida», skrev han blant annet i sosiale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer