Nick Kyrgios

Straffes: - Gjør som jeg vil

Tennisens «bad boy» Nick Kyrgios (27) bryter reglene under den tradisjonsrike Wimbledon-turneringa.

REGELBRYTER: Tennisstjerna Nick Kyrgios skaper nok en gang overskifter etter regelbrudd, og denne gang får også journalisten gjennomgå. Se alt av Wimbledon på Discovery+ og Eurosport Norge. Video: Discovery+ / Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nick Kyrgios har slitt de siste åra, men har den siste tiden briljert på gressbanene i London. Etter mandagens seier over Brandon Nakashima er han klar for sin første kvartfinale i en Grand Slam-turnering siden 2014.

Men den temperamentsfulle australieren har også kommet i søkelyset for utenomsportslige manøvre.

Brøt reglene

Etter kampen i første runde skal 27-åringen ha spyttet på en supporter.

Etter tredje rundekampen, hvor han slo stjerna Stefanos Tsitsipas, valgte han å bryte Wimbledons kleskode. Kleskoden sier at man skal gå i hvitt fra topp til tå.

Kyrgios spilte riktignok kampen i helhvitt, men byttet demonstrativt til røde Nike-sko og en rød caps etter seieren.

DOBBEL RØDT: Nick Kyrgios byttet til både røde sko og rød caps etter seieren over Stefanos Tsitsipas. Foto: NTB
DOBBEL RØDT: Nick Kyrgios byttet til både røde sko og rød caps etter seieren over Stefanos Tsitsipas. Foto: NTB Vis mer

Det har fått Wimbledon-ledelsen til å sitere Margrethe Munthes klassiske barnesang «Lua av».

«Nei, nei, gutt! Dette må ta slutt», sier Wimbledon-ledelsen, som ga Kyrgios en bot på rundt 40 000 norske kroner for klesstuntet. For spyttingen tidligere i turneringa fikk han en bot på rundt 100 000 norske kroner, skriver CNN.

HISSIG: Nick Kyrgios er kjent for sitt hissige temperament og under den første runden i Wimbledon var han tydelig irritert på tilskuerne. Bilder med tillatelse fra Discovery. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Måtte svare

På pressekonferansen etter seieren ble han konfrontert med hvorfor han bevisst kledde seg i rødt.

- Fordi jeg gjør som jeg vil, svarte han arrogant.

- Du er over reglene?

- Nei, det er jeg ikke. Men jeg liker å bruke mine «Jordans».

Reporteren som stilte spørsmålet påpekte at dommeren vil snakke med Kyrgios om dette, og at også dette fører til ytterligere kontroverser rundt 27-åringen.

- Det er greit, jeg vil bruke trippel hvit i morgen. Det er mer oppmerksomhet for meg. All PR er god PR, smilte Kyrgios.

RASER: Nick Kyrgios reagerer med å kaste racketen i det han taper kampen i Miami open. Video: Discovery + / Klaus Fjellro / Rødt Kort. Vis mer

Ordkrig

Seieren over fjerdeseedede Tsitsipas lørdag var av det overraskende slaget. Stemningen ble også opphetet mellom de to tennisstjernene.

Tsitsipas anklaget Kyrgios for å være både ond og en bølle, mens Kyrgios svarte at han ikke var respektløs under kampen, og med at Tsitsipas er dårlig likt i tennissirkuset, skriver CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer