Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Straffesaken mot Follo-trener Eriksen henlagt

Ble etterforsket for kampfiksing.

SAKEN HENLAGT: Straffesaken mot Follo-trener Hans Erik Eriksen er henlagt. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
SAKEN HENLAGT: Straffesaken mot Follo-trener Hans Erik Eriksen er henlagt. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Follo-trener Hans Erik Eriksen har vært under etterforskning i forbindelse med kampfiksing siden i sommer.

I en pressemelding skriver politiet at straffesaken mot Eriksen er henlagt fordi forholdet er foreldet.

Politiet melder at det ikke foreligger bevisgrunnlag for at Eriksen har vært involvert i grov korrupsjon eller forsøk på dette, som har en strafferamme på 10 år, og som ville ha medført at forholdet ikke var foreldet.

- Det er en fantastisk nyhet, sier styreleder i Follo Ole Bjørn Fausa til Dagbladet.

Han er på ferie, og hadde ikke fått med seg meldingen om henleggelsen før telefonen ringer.

- Det er definitivt gode nyheter. Jeg er ikke overrasket, sier Fausa.

Preget klubben
Hans Erik Eriksen har ikke fått lede laget under politiets etterforskning, men nå kan det være duket for retur til trenerbenken.

- Ja, det må vi umiddelbart ta stilling til. Min første tanke er at det er naturlig at han returnerer nå, men vi skal ta en rask runde på det, sier Follo-styrelederen.

De tre spillerne som er siktet er fortsatt under etterforskning. Ole Bjørn Fausa sier saken preger klubben, men mener alle de involverte takler den bra.

- Jeg synes klubben som helhet har klart å takle saken godt. De sportslige resultatene har vært gode, og vi har håndtert en vanskelig sak på en voksen måte. Det er selvfølgelig fortsatt en alvorlig sak for de tre spillerne det gjelder, men etter forholdene synes jeg alle har taklet det godt, sier styrelederen.

Gikk selv til politiet
Michael Frank har ledet laget i Hans Erik Eriksens fravær.

Eriksen gikk selv til politiet og forklarte at han i perioden 2000-2005 hadde mottatt penger fra en siktet kommisjonær - uten at det ble forsøkt gjennomført faktisk kampfiksing.

I juli ble det kjent at påtalenemnda ikke anmelder saken fordi de ser på den som foreldet.

Saken mot den siktede kommisjonæren etterforskes videre og forventes avsluttet med en innstilling til statsadvokatene i første del av november 2012.

Saken mot de fire fotballspillere i klubbene Follo og Asker som er under mistanke for kampfiksing etterforskes også videre og forventes avsluttet i siste del av november. Det er ventet at en eventuell innstilling til statsadvokatene kommer i første halvdel av desember.