UTE AV EM: England maktet ikke å stå i mot Tyskland under semifinalen av U21 EM. Foto: Andrzej Iwanczuk / REUTERS/ NTB Scanpix
UTE AV EM: England maktet ikke å stå i mot Tyskland under semifinalen av U21 EM. Foto: Andrzej Iwanczuk / REUTERS/ NTB ScanpixVis mer

Semifinale i U21 EM

Straffespark-drama da Tyskland stilnet brølet til de unge løvene: Videre til finalen i U21 EM

Tyskland dominerte i store deler av kampen, men måtte bruke fem straffer for å ta seg videre til finalen.

  • England - Tyskland 2-2 (5-4 etter straffesparkkonkurranse)

(Dagbladet): På en fuktig og glatt gressmatte i Tychy var det Tyskland som stakk av med seieren over England.

Etter at det stod likt mellom de to lagene etter ordinær tid og ingen maktet å score i de to ekstraomgangene, måtte straffespark til for å kåre en vinner.

Begge lagene scoret på sin første straffe, men Tyskland bommet på sin andre. Jubelen for britene var dog kortvarig da også de bommet.

På straffespark nummer fem bommet Nathan Redmon og tyskerne kunne slippe jubelen løs.

Det var britene som skapte de største sjansene innledningsvis. Takket være et par feberredning av Tysklands sisteskanse og et sterkt tysk forsvar, fikk ikke britene uttelling.

Maskineriet

Det tyske mannskapet fikk etterhvert opp dampen og etter 36.minutter sendte Jeremy Toljan et flott innlegg i retning av Davie Selke.

Selke som få sekunder før innlegget treffer befinner seg på bakken etter å ha sklidd på det våte underlaget, styrer ballen kontrollert inn med hodet.

Syv minutter senere er utlikningen et faktum. England får corner, ballen lander i bena på Calum Chambers som bommer på sin avslutning, men treffer en av de tyske spillerne som ikke maktet å klarere.

Demaraia Gray snappet den opp og plasserte den til venstre for den tyske keeperen.

Tok kontrollen

Tammy Abraham sendte England i ledelsen fire minutter ut i andre omgang. Etter et lekkert forarbeid av Will Hughs som fintet seg inn i 16-meteren til Tyskland og slapp ballen til Abraham som kunne bredside ballen i mål.

Til tross for Englands sterke åpning av andre omgang fikk Tyskland mer og mer kontroll over ballen. Ettern 70.minutter satte innbytter Felix Platte inn 2-2 utlikningen.

Ballen ble lagt inn og fra skrå vinkel og Platte headet den rett i det engelske buret.

Tilbakeblikk

Sist gang lagene møttes var i finalen av U21 EM for åtte år siden. Den gang var det også Tyskland som var de sterkeste og seiret 4-0. Med på det tyske laget i 2009 var verdensstjerner som Manuel Neuer, Mezut Özil og Mats Hummels.

England på sin side hadde nåværende Arsenal-spiss Theo Walcott og den tidligere fotballproffen Adam Johnson.

Finalen i U21 EM spilles 30.juni i Krakow hvor enten Italia eller Spania blir Tysklands motstander. Semifinalen mellom disse to spilles klokken 21:00 i kveld.