-  Straffesparket en skandale

-  Hvilken hands? Tommy Berntsen er oppgitt over at Lyn ble sendt ut av gullstriden på et straffespark han aldri mener skulle ha vært dømt.

ÅLESUND (Dagbladet): -  Men hva kan jeg si? Om jeg kritiserer dommeren er det verst for meg selv og Lyn, men en plass måtte jeg ha armen og den var foran magen min da ballen traff armen, sier Tommy Berntsen og legger til:

-  Det er jo ikke Paralympics. En plass må vi ha armene våre og i dette tilfellet føltes det helt urimelig å få straffesparket mot meg. Bittert, men sånn er det. Vi burde ha vunnet uansett, men greide dessverre ikke å ta seieren i en kamp vi fullstendig kontrollerte, sier Berntsen.

Bittert

Om Berntsen sparte på kruttet mot dommeravgjørelsen, var trener Henning Berg klarere i sin tale.

-  Det er en skandale å få et slikt straffespark i mot seg. Vi kan ikke spille fotball med armene på ryggen. Uten å ha sett TV-bildene, er jeg helt klar på at det ikke burde ha vært blåst straffespark.

Dommer Per Ivar Staberg markerte først for corner, men en ivrig assistentdommer var klokkerklar i sin avgjørelsen og vinket for straffespark.

-  Han vinket som om det skulle ha vært 17. mai, er Bergs beskrivelse av det som skjedde da Lyn ble vinket ut av gullkampen.

-  Det er bittert på at vi har sløst bort fem av seks poeng i de to siste kampene mot Tromsø (0- 1) og Aalesund (1- 1). Vi kunne ha ledet serien nå. De to siste kampene har vært vår gyldne sjanse til å ta gull i Tippeligaen. Jeg er stolt av det spillerne har prestert, men vet at det kan gå lenge til neste gang vi er i samme posisjon, sier Berg.

Ingen automatikk

Lyns suksesstrener har nektet å snakke om gullsjanser til tross for at hans lag har skygget topplagene i store deler av sesongen.

-  Neste sesong kan et lag være mye bedre enn de andre. Det er ingen automatikk i at vi som har så mange unge spillere skal være et topplag neste år. Det er ergelig at vi sløste bort denne gyldne gullsjansen, sier Berg.

-  Vi er i nærheten av noe stort med dette laget. Det var sterkt å komme til Ålesund å ta kommandoen mot et hjemmelag i flytsonen med tre seire på rappen, sier Berg.

Berg fikk for øvrig tilsnakk av dommeren i første omgang etter kraftige protester, men han avviser at det var han som sparket sund en av klappstolene på innbytterbenken i frustrasjon over en episode i

knokkenkampen på banen.

Centimetre fra

Lyn skapte bare tre målsjanser på sitt kraftige overtak i Ålesund. Jan Derek Sørensen scoret på den første av dem og Jo Tessem var centimetre fra å ordne 2- 1 tidlig i 2. omgang, men skjøt utfor fra kort hold upresset.

Aalesund skapte de største målsjansene på noen av sine få effektive kontringer. Tor Hogne Aarøys heading i tverrliggeren 13 minutter før slutt kan være forskjellen på ståplass og nedrykk i den rekordjevne Tippeligaen.

STRAFFE? Her treffer ballen armen til Lyn-kaptein Tommy Berntsen, og dommeren gir Aalesund straffespark. - Det er jo ikke Paralympics. En plass må vi ha armene våre og i dette tilfellet føltes det helt urimelig å få straffesparket mot meg, sier Berntsen. Til venstre Lasse Olsen (17) og Steven Lustü.
SINT: Lyn-trener Henning Berg.