SCORET: Partizan Beograds Cleo scoret to i selve kampen og også fra krittmerket i straffesparkkonkurransen. Foto: AFP
SCORET: Partizan Beograds Cleo scoret to i selve kampen og også fra krittmerket i straffesparkkonkurransen. Foto: AFPVis mer

Straffesparkskandale i Champions League

Anderlecht felt av eget gress.

|||(Dagbladet): Anderlecht - Partizan Beograd 2-2, 4-4 sammenlagt. 2-3 i straffekonkurransen.

Champions League-playoffen mellom Anderlecht og Partizan Beograd ble en uhyre jevnt affære.

Førstekampen i Serbia endte 2-2 og resultatet gjentok seg i Belgia. Ekstraomgangene ga ingen mål og duellen måtte avgjøres med straffespark.

Det ble en nesten komisk forestilling.

Baneforholdene - og da spesielt gresset i 16-meteren hvor de tok straffene - var håpløse. Flere spillere skled i straffesparkøyeblikket, noe som førte til at ballen endte oppe hos duene under taket på Constant Vanden Stock stadion i Brussel.

Cléo scoret på den første straffe, og han ga dermed Partizan et forsprang.

Deretter ble det tre bom, fra Suárez (Anderlecht), Krstajic (Partizan) og Biglia (Anderlecht). Petrovic (Partizan) og Gillet (Anderlecht) scoret, og Partizan ledet dermed 2-1 etter seks straffer.

David bommet for Partizan og det var ny spenning i kampen, for Leager scoret for Anderlecht like etter. Så scoret Stankovic for gjestene, før det hele ble avgjort da Anderlechts Boussoufa blåste ballen opp på tribunen.

Det spørs nok om ikke banemesteren til Anderlecht må inn på teppet til klubbdirektøren onsdag morgen ...

PS! Partizan har én gang tidligere spilt i Champions League. Også i 2003/04-sesongen kom de seg dit etter en straffesparkkonkurranse, den gangen var det Newcastle som ble slått ut av dem.