Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Straffet - igjen

På overtid fikk Trond Fredriksen sjansen til å bli historisk på Sunnmøre. Men igjen glapp det for Aalesund.

Tippeligaen

Sogndal - Aalesund 1- 1 (1- 0)

Fosshaugane stadion

Tilskuere: 3003.

Mål: 1- 0 Håvard Flo (27), 1- 1 Tor Hogne Aarøy (52).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand (Roe Vidar Lien, Malmefjorden fra 75.).

Gult kort: Alexander Ødegaard, Robbie Russell, Raoul Kouakou, Rune Buer Johansen, Sogndal, Trond Fredriksen, Frode Fagermo, Aalesund.

SOGNDAL (Dagbladet): Sogndal-keeper Terje Skjeldestad reddet straffen fra Fredriksen. Dermed ble den stakkars Aalesund-spilleren syndebukk og ikke helt.

- Straffespark skal være mål. Punktum, sier Aalesunds midtbanekjempe.

Han fikk en gyllen mulighet til å ordne tidenes første Tippeliga-seier til Aalesund etter at Raoul Kouakou dro Tor Hogne Aarøy ned inne i feltet like før slutt.

Redder «alltid»

Mellom Fredriksen og tre livsviktige poeng til Aalesund sto Terje Skjeldestad. Sogndals keeper er en tiger på målstreken, og hentet nok en gang fram en redning fra øverste hylle. Som han gjorde da Tromsø fikkstraffespark på Fosshaugane i andre serierunde.

- Jeg så at han tok veldig langt tilløp og bestemte meg tidlig for hjørne og rakk akkurat bort til det harde skuddet, sier SILs keeperhelt.

Spesialtrening med den tidligere målvaktkjempen Kåre Jan Mjellelid har gjort ham enda sikrere på straffespark.

- Vi avslutter hver eneste trening med to straffespark, sier Skjeldestad.

Andre bom på rad

Det var betydelig verre å være Trond Fredriksen. Aalesunds faste straffesparkmann bommet også fra ellevemetersmerket i siste cuprunde, og vet ikke om han får sjansen flere ganger.

- Jeg tar selvsagt straffespark så lenge treneren sier jeg skal gjøre det, men etter to bommer er det vel mye som tyder på at det blir en annen neste gang. Dette var så utrolig bittert.

- Vi kunne ha tatt alle tre poengene i en av de vanskeligste bortekampene i år. Og så sviktet jeg da det gjaldt som mest.

Trener Ivar Morten Nordmark har en annen innfallsvinkel:

- Vi var gode i dag. Og det hadde ikke vært urettferdig om vi hadde tatt alle tre poengene. På en annen side tok vi poeng mot ett av de beste laga i landet for tiden. Jeg er stolt over det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media