Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Straffet av Papa

Ruud van Nistelrooys forfall like før kampen, skamløs sjansesløsing og senegalesisk jubeldans like før slutt, ødela kvelden for Manchester United.

-  Vi bare kontrollerte kampen.

Sa en svært skuffet Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

For kontroll var også alt Manchester United hadde å fare med på 1-0 ledelse og tre nye poeng i lomma tre minutter før slutt foran 22 000 tilskuere på Craven Cottage.

Da dunket Fulhams senegalesiske midtbanekjempe Papa Bouba Diop til fra 25 meter, ballen blåste inn ved stolpen - utakbart for Roy Carroll - og Manchester Uniteds første poengtap etter fire strake seirer

-  Jeg så ikke at dette skulle komme. Vi spilte en god kamp. Noe av fotballen var fantastisk, men vi klarte bare ikke å knekke dem. Derfor ga vi bort seieren, sier Ferguson.

-  Chelsea vinner

United ga sannsynligvis også fra seg muligheten til ligagull på dagen da hullet skulle strammes til. Ni poeng bak Chelsea, fem bak Everton og fire bak Arsenal er mye på vei inn i det harde juleprogrammet.

-  Chelsea kommer til å vinne, men United og Arsenal kommer til å presse dem helt til slutt, sier Fulham-manager Chris Coleman som i går fikk et pusterom fire poeng bak nedrykksplassen.

Dominansen Ferguson snakker om, foregikk stort sett før pause. Da traff både Keane og Rooney stolpen,

mens Scholes og Ronaldo begge la igjen store muligheter til Fulham-keeper Edwin van der Saar.

Besluttsom Smith

Bare Alan Smith overlistet den hollandske veterankeeperen som er sterkt knyttet til en overgang til Old Trafford når overgangsvinduet åpner ved nyttår.

Smith avsluttet på Ronaldos 45-graders ball tilbake i feltet, men ballen ble halvveis blokkert av Fulhams franskmann Legwinski. Da viste Smith litt av besluttsomheten som har fått Ferguson til å sammenlikne ham med menn som Roy Keane, Bryan Robson og Mark Hughes. Han sklitaklet til seg ballen fra franskmannen, dro av debutanten Rosenior og satte trygt inn 1-0 under van der Saar. Det var Smiths fjerde ligascoring, noe som gjør ham til delt toppscorer i United sammen med Scholes og van Nistelrooy.

Men til lørdagens kamp mot Crystal Palace kan Smith være tilbake på benken. Etter en test valgte van Nistelrooy valgte i går sjøl å la den skadde leggen hvile enda ei uke. Ferguson verker mest etter å få målmaskinen på banen igjen.

-  På en annen dag hadde vi scoret fem eller seks mål, sier Ferguson.

JUBELDANS: Målscorer Papa Bouba Diop (t.h.) og Fulhamkollega Collins John kunne ikke holde beina i ro etter utlikningsmålet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media