TILBAKE I HUMØR: Tarjei Bø var langt nede da han reiste hjem fra Anterselva forrige søndag. Før verdenscupen i Holmenkollen har han fått igjen trua på seg sjøl. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
TILBAKE I HUMØR: Tarjei Bø var langt nede da han reiste hjem fra Anterselva forrige søndag. Før verdenscupen i Holmenkollen har han fått igjen trua på seg sjøl. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ScanpixVis mer

- Straffet børsa i tre dager

Nå er Tarjei Bø nyforelsket i sitt viktigste arbeidsredskap.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Han tok juleferie som verdenscupleder. Så ble han sjuk. Da Tarjei Bø var tilbake i verdenscupen, var det med et særdeles dårlig forhold til geværet.

I hvert fall hadde ekvipasjen store problemer med å få ned blinkene. Dermed endte de to verdenscuphelgene i Nove Mesto og Anterselva med følgende, oppsiktsvekkende svake, plasseringer: 13-20-21-40-19.

Da han kom hjem til Lillehammer, var det bare én ting å gjøre for å nullstille:

- Jeg la bort børsa i tre dager. Bare gjemte den vekk og straffet den litt, fra mandag til onsdag. Jeg måtte koble av, forteller Bø til Dagbladet.

Jobbet knallhardt Torsdag startet han opp igjen, med blanke ark, sammen med resten av landslaget. I løpet av de påfølgende dagene, har hele laget forsøkt å skyte seg ut av den negative trenden før verdenscupløpene på hjemmebane i Holmenkollen denne uka.

Nå har han funnet igjen tonen med sitt viktigste arbeidsredskap.

- Vi jobbet knallhardt gjennom helga, og det tror jeg gir bra resultat allerede nå, sier Bø

- Hvor langt har du kommet i den mentale omstillingsprosessen?

- Jeg føler jeg har gjort det jeg skal i treningsarbeidet den siste uka. Så jeg håper og tror det skal gå bedre nå.

Samtidig innrømmer Bø at det blir vrient å nå sesongens store mål, som var å forsvare sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Bak skjema - Jeg ligger litt bak skjema til å kunne vinne, klart det. Jeg lå på skjema da jeg tok juleferie, og så gikk det fort nedover. Ut fra dagens situasjon er jeg ikke favoritt. Men jeg har absolutt ikke gitt opp, sier han.

Etter 14 av 26 renn ligger Bø på en sjetteplass i cupen. Avstanden opp til ledende Martin Fourcade fra Fankrike er 149 poeng. Det er mye i skiskyting, der seier kun gir 60 poeng og hele 40 løpere for poeng i hvert renn.

- Hvem vinner cupen?

- Huff, jeg vet ikke. Jeg bryr meg ikke. Så lenge det ikke er meg, bryr jeg meg ikke, gliser Bø — vel vitende om at kompisen Emil Hegle Svendsen er det som ligger nærmest den franske lederen.

Trigges av VM - Jeg må prøve å vinne skirenn igjen. Hvis jeg begynner med det, så sanker jeg masse poeng, poengterer Bø.

- Sjansen er større for VM-gull enn sammenlagtseier?

- Ja, det er den, og VM utkrystalliserer seg nå til å bli veldig kult og spennende. Det trigger meg å tenke på det, fastslår han.

VM i Ruhpolding starter 1. mars — så Bø har fortsatt en måned på seg til å prikke inn toppformen.

DUELLANTER: Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen (bak) pusher hverandre på trening og i konkurranse.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DUELLANTER: Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen (bak) pusher hverandre på trening og i konkurranse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer