SENTRAL: Erik Huseklepp har for alvor kommet ut av måltørken. Brann-angriperen scoret ett og la opp til ett da Sandefjord ble overkjørt i dag. Foto: Scanpix.
SENTRAL: Erik Huseklepp har for alvor kommet ut av måltørken. Brann-angriperen scoret ett og la opp til ett da Sandefjord ble overkjørt i dag. Foto: Scanpix.Vis mer

- Straffet dem nådeløst på kontringene

Huseklepp scoret og assisterte mot Sandefjord.

||| SANDEFJORD ( Dagbladet): I fjor slo Sandefjord bergenserne både hjemme og borte.

Denne søndagen var hjemmelaget i perioder på høyde spillemessig, men altfor innefektivt til å starte en etterlengtet poengplukking fra en sikker jumboplass på tabellen.

Sandefjord tok initiativet fra start, uten å komme til noen ordentlig målsjanse.

I stedet var det Brann som fikk til kampens første mulighet, men headingen fra midtstopper Yaw Amankwah etter åtte minutter gikk rett i fanget på Sandefjord keeper Espen Bugge Pettersen.

Ex-Sandefjordspiller Erik Mjelde prøvde seg med en suser seks minutter senere, men ballen strøk på utsiden av stolpen.

17 minutter var spilt da Eirik Bakke sørget for Brann ledelse. Petter Vaagan Moen la corner, og Bakke viderebesørget ballen i krysset fra 14 meter.

Sandefjord var nær utlikning ni minutter senere, men Panajotis Dimitradis skudd gikk i tverrliggeren over en utrusende Brann-keeper Håkon Opdal.

Ni minutter før pause var Petter Vaagan Moen i fokus igjen, denne gang som målscorer.

Han ble elegant frispilt av Erik Huseklepp, og satte ballen i hjørnet fra spiss vinkel på syv-åtte meter.

Huseklepp sentral
Nevnte Erik Huseklepp var igjennom etter 58 minutter, men skuddet var for dårlig plassert til å skape problemer for Sandefjord-keeperen.

To minutter senere var han imidlertid på farten igjen, nå med et innlegg som Diego Guastavino satte sikkert i mål fra 14 meter.

Midtveis i andreomgangen var det endelig Huseklepp sin tur å komme på scoringslista.

Han spilte flott vegg med Guastavino innenfor sekstenmeteren og avsluttet med å sette ballen elegant i mål fra 8 meter - langt utenfor keepers rekkevidde.

- Det ble ett mål og to målgivende i dag, og det er jeg veldig godt fornøyd med. Men først og fremst er jeg fornøyd med at vi vant 4-1 og tok tre nye poeng, sier Huseklepp til TV 2 Sporten.

Sandefjords trøstemål kom fem minutter før slutt ved innbytter Rune Hansen.

Fra 17 meter fyrte han løs, og ballen forsvant i hjørnet til venstre for Brann-keeper Håkon Opdal.

- De skapte noen sjanser, men det var mest innlegg de kom til og de ryddet vi bra unna. Og så straffet vi dem nådeløst på kontringene, og da punkterte vi kampen til slutt. I andre omgang hadde vi noe angrep som var veldig, veldig bra, sier Huseklepp.