Europa League-kvalik: Haugesund - Sturm Graz 2-0

Straffet etter russefest. Helt i norsk fotballskrell

Med et svært skadeplaget mannskap klarte Haugesund å slå Sturm Graz 2-0 i Europa League-kvalifiseringen i kveld. Kevin Martin Krygård (19) fikk sin hevn etter straffen han fikk for russefeiring i mai.

EKSTASE: Kevin Martin Krygård jublet ekstatisk etter 1-0 målet i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom FK Haugesund og Sturm Graz på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
EKSTASE: Kevin Martin Krygård jublet ekstatisk etter 1-0 målet i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom FK Haugesund og Sturm Graz på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Haugesund - Sturm Graz 2-0
  • Molde - FK Cukaricki 0-0

Haugesund manglet nesten en hel ellever av nøkkelspillere, men tok likevel skalpen på Sturm Graz fra Østerrike i Europa League-kvalifiseringen i kveld med en råsterk prestasjon. Sifrene 2-0 og ingen bortemål imot gir et drømmeutgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Kevin Martin Krygård har ikke startet en eneste kamp for Haugesund i Eliteserien og står med bare 45 minutters spilletid der, men ble en av kveldens store helter.

19-åringen var den største overraskelsen i lagoppstillingen til et Haugesund-lag med mange tunge forfall.

Krygård ble flyttet ned på andrelaget til Haugesund etter at han dro på et russetreff i mai - uten å ha spurt klubben om tillatelse, ifølge Haugesunds Avis. Da tok Haugesund en alvorsprat med 2000-modellen og flyttet ham midlertidig ned på andrelaget - på ubestemt tid.

- Jeg er såpass oppegående at jeg skjønner dette var uakseptabelt av meg som representerer FKH på elitenivå. Jeg har ingen problemer med å forstå klubbens reaksjon, og er klar for å ta min straff. Nå skal jeg overbevise om at jeg vil opp med førstelaget igjen, sa Krygård til Eurosport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer