<strong>EKSTASE:</strong> Kevin Martin Krygård jublet ekstatisk etter 1-0 målet i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom FK Haugesund og Sturm Graz på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
EKSTASE: Kevin Martin Krygård jublet ekstatisk etter 1-0 målet i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom FK Haugesund og Sturm Graz på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Europa League-kvalik: Haugesund - Sturm Graz 2-0

Straffet etter russefest. Helt i norsk fotballskrell

Med et svært skadeplaget mannskap klarte Haugesund å slå Sturm Graz 2-0 i Europa League-kvalifiseringen i kveld. Kevin Martin Krygård (19) fikk sin hevn etter straffen han fikk for russefeiring i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Haugesund manglet nesten en hel ellever av nøkkelspillere, men tok likevel skalpen på Sturm Graz fra Østerrike i Europa League-kvalifiseringen i kveld med en råsterk prestasjon. Sifrene 2-0 og ingen bortemål imot gir et drømmeutgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Kevin Martin Krygård har ikke startet en eneste kamp for Haugesund i Eliteserien og står med bare 45 minutters spilletid der, men ble en av kveldens store helter.

19-åringen var den største overraskelsen i lagoppstillingen til et Haugesund-lag med mange tunge forfall.

Krygård ble flyttet ned på andrelaget til Haugesund etter at han dro på et russetreff i mai - uten å ha spurt klubben om tillatelse, ifølge Haugesunds Avis. Da tok Haugesund en alvorsprat med 2000-modellen og flyttet ham midlertidig ned på andrelaget - på ubestemt tid.

- Jeg er såpass oppegående at jeg skjønner dette var uakseptabelt av meg som representerer FKH på elitenivå. Jeg har ingen problemer med å forstå klubbens reaksjon, og er klar for å ta min straff. Nå skal jeg overbevise om at jeg vil opp med førstelaget igjen, sa Krygård til Eurosport.

<strong>1-0-MÅLET:</strong> Her banker Kevin Martin Krygård inn 1-0 mot Sturm Graz. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
1-0-MÅLET: Her banker Kevin Martin Krygård inn 1-0 mot Sturm Graz. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

I dag var omsider spisstalentet i A-lagets ellever i Europa League-kvalifiseringen mot Sturm Graz fra Østerrike. Og for et svar spisstalentet ga på tiltale.

50 minutter var spilt da Kristoffer Velde slo et frispark knallhardt inn foran mål, hvor Krygård løp seg fri på bakerste stolpe og styrte inn 1-0 til rogalendingene.

Et kvarter seinere doblet Niklas Sandberg hjemmelagets ledelse. Målscorer Krygård fant Mikkel Desler på kanten, før Sandberg curlet ballen elegant i det lengste hjørnet.

Store skadeplager

Haugesund sliter tungt med forfall fra en rekke profiler om dagen, men det så ikke ut til å prege dem mot østerrikerne i kveld.

<strong>2-0-MÅLET:</strong> Niklas Sandberg doblet Haugesunds ledelse. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
2-0-MÅLET: Niklas Sandberg doblet Haugesunds ledelse. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Ben Karamoko, Alexander Stølås, Joakim Våge Nilsen, Dennis Horneland, Christian Grindheim og Fredrik Pallesen Knudsen er alle skadet, mens Ibrahima Wadji er utilgjengelig etter den positive dopingprøven. I tillegg sonet Torbjørn Kallevåg dagens oppgjør med karantene.

Det gjorde prestasjonen mot Sturm Graz denne storsdagskvelden ekstra imponerende. Returoppgjøret i Østerrike finner sted neste torsdag, 1. august, klokka 20.30.

Molde spilte 0-0 hjemme mot serbiske FK Cukaricki i kveld. Returoppgjøret spilles 31. juli klokka 20.45. Les mer om den kampen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer