Straffet etter skandalescener

FIA diskvalifiserer den russiske 15-åringen Artjom Severjutsjin. - Handlingene var uakseptable og forkastelige, skriver forbundet.

SKANDALESCENER: 15 år gamle russiske Artjom Severjutsjin kastes ut av Ward-Racing-laget etter nazihilsen på podiet i Portugal. Video: Twitter Vis mer
Publisert

Den 15 år gamle gokart-føreren Artjom Severjutsjin har nå fått straffen av det internasjonale motorsportforbundet, etter at han tilsynelatende gjorde en nazihilsen på seierspallen.

Det meddeler FIA i en pressemelding, ifølge Sky Italia. Også nettstedet GPFans har omtalt pressemeldingen.

I rapporten fra FIA beskriver de førerens handlinger som uakseptable og forkastelige, og forklarte at handlingen brøt med en rekke artikler i FIA-reglementet.

Rapporten konkluderer med at Severjutsjin diskvalifiseres fra løpet han vant i Portugal.

DISKVALIFISERES: 15 år gamle Artjom Severjutsjin.
DISKVALIFISERES: 15 år gamle Artjom Severjutsjin. Vis mer

Hendelsen skjedde etter at russeren vant EM-gull i karting i Portugal. Severjutsjin kjørte konkurransen på italiensk lisens på grunn av sanksjonene mot Russland.

Etter at seieren var i boks, hevet Severjutsjin hånda fra sin plass øverst på seierspallen og lo. Gesten ble av mange oppfattet som en nazihilsen.

Det internasjonale motorsportforbundet har ikke besvart Dagbladets henvendelse.

Det svenske Ward Racing-laget brøt umiddelbart kontrakten med europamesteren og Severjutsjin gikk selv ut å beklaget i etterkant.

- Jeg vil gjerne unnskylde det som skjedde i går. Jeg har aldri støttet nazisme og anser det som en av de mest forferdelige forbrytelsene mot menneskerettighetene, sa han i en uttalelse fra Det russiske bilsportforbundet, gjengitt av The Guardian.

Han fortsatte:

- Jeg vet at det er min feil. Jeg vet at jeg er dum, og jeg er klar til å ta straffen min, men vær så snill og tro meg når jeg sier at jeg ikke støtter nazismen eller fascisme ved å gjøre den gesten.

Etter diskvalifiseringen av Severjutsjin blir britiske Joe Turney stående igjen som vinner av EM-gullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer