Straffet etter tragisk dødsfall

Lagledelsen i det tidligere italienske amatørlaget Altopack-Eppela har fått harde straffer etter Linas Rumsas' dødsfall.

TRAGISK: Det unge sykkeltalentet Linas Rumsas døde av et hjerteinfarkt for tre år siden. Nå er ledelsen på laget hans straffet. Foto: Skjermdump/Facebook
TRAGISK: Det unge sykkeltalentet Linas Rumsas døde av et hjerteinfarkt for tre år siden. Nå er ledelsen på laget hans straffet. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den litauiske syklisten Linas Rumsas døde av et hjerteinfarkt som 21-åring i 2017. Etter det plutselige dødsfallet startet italiensk politi en etterforskning av dødsfallet som nå har ført til dopingutestengelser for flere personer tilknyttet Rumsas' tidligere lag Altopack-Eppela.

Den italienske antidopingorganisasjonen Nado har gitt blant andre lageieren Luca Franceschi og sportsdirektøren Elso Frediani 30 års utestengelse. Det skriver Cycling News.

Franceschi og Frediani er dømt på bakgrunn av en rekke lovbrudd, blant annet manipulasjon av dopingkontroller og ulovlig handel med forbudte stoffer.

De to lagsjefene ble sammen med fire andre arrestert i forbindelse med Rumsas' død for tre år siden, og anklaget for å gi forbudte stoffer til syklistene.

Politiet knyttet da litauerens dødsfall sammen med den utstrakte dopingbruken i det italienske amatørlaget.

- Siden den unge mannen i ukene før sin død hadde oppnådd glimrende plasseringer i spesielt tøffe løp, langt bedre enn hva han har oppnådd tidligere, startet mistanken umiddelbart om at det plutselige dødsfallet skyldtes bruk eller misbruk av uautoriserte medisiner, sa politiet ifølge AFP etter arrestasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer