Straffet for feigheten

Sør-Korea utnyttet fransk arroganse og sikret seg ett poeng. Zidane kan ha spilt sin siste kamp. Gi børspoeng!

Frankrike - Sør-Korea 1-1

(Dagbladet.no): Det virket så trygt for Frankrike. De ledet 1-0 med snaue ti minutter igjen å spille, og hadde hatt stålkontroll på Sør-Korea gjennom hele kampen.

Men 1-0 er selvsagt bestandig en farlig ledelse - særlig når et lag blir så passive og forsiktige som det Frankrike ble utover i 2. omgang.

Åtte minutter før full tid ble feigheten hardt straffet.

Manchester Uniteds lille midtbaneterrier Ji-Sung Park kom på et av sine sedvanlige Leo-løp inn i boksen, og fikk ballen headet ned til seg på 5-meter.

Park fikk ikke akkurat noe stjernetreff og traff ballen med leggen, men det unmanøvrerte likevel Barthez fullstendig. Ballen seilte over den glatte issen til Frankrike-keeperen og snek seg inn i hjørnet. 

- Jeg er ikke fornøyd med meg selv, men jeg er fornøyd med laget. Vi tok et poeng mot et meget sterkt fransk lag, sier Park ifølge AP.

Fly forbannet

SJOKKERTE FRANKRIKE: Ji-Sung Park har akkurat kranglet inn utlikningen mot Frankrike, og Gallas sparker bort ballen i raseri. Foto: AP
SJOKKERTE FRANKRIKE: Ji-Sung Park har akkurat kranglet inn utlikningen mot Frankrike, og Gallas sparker bort ballen i raseri. Foto: AP Vis mer

William Gallas raste mot lagkameratene sine, og det samme gjorde nok kaptein Zindedine Zidane.

Da han ble byttet ut med David Trezeguet i det 90. minutt kastet han kapteinsbindet til Ribery og marsjerte illsint i garderoben.

Frankrike satte inn en formidabel sluttspurt etter utlikningen, hvor Henry burde scoret sitt andre mål for kvelden etter en genial frispilling fra Zidane.

Sør-Korea holdt unna, og jublet vilt da dommeren blåste av tre minutter på overtid.

- Det var vanskelig for oss, og heldigvis sto det bare 0-1 til pause, medgir Sør-Koreas trener Dick Advocaat.

Med fire poeng på to kamper har de alle muligheter for å avansere fra gruppen, mens situasjonen er langt verre for Frankrike.

To poeng på to kamper kan sende franskmennen på hodet ut av verdensmesterskapet før sluttspillet en gang er begynt - for andre gang på rad. Og selv om Togo i den siste kampen i utgangspunktet bør være en overkommelig motstander, skremmer det nok franskmennene at det er såpass mye som halter offensivt.

- Alt er fortsatt mulig, insisterer trener Raymond Domenech.

Straffet for feigheten

- Men det er klart jeg er skuffet. Vi har fortsatt en kamp igjen å spille, og den vi vinne.

Frankrike må imidlertid klare seg uten Zinedine Zidane i skjebnekampen mot Togo, etter at Real-Madrid-stjernen fikk sitt andre gule kort.

Måltørken over

Dermed kan en lang og ærverdig karriere allerede være over, ettersom Zidane legger opp etter dette verdensmesterskapet.

Da er det en mager trøst at Frankrike endelig gjorde slutt på måltørken som har ridd dem som en mare. Etter 2899 dager uten VM-mål scoret Thierry Henry da han plukket opp et mislykket skudd fra Wiltord og satte ballen iskaldt i mål.

<B>FIKK GULT IGJEN:</B> Zinedine Zidane kan ha spilt sin siste fotballkamp på toppnivå, etter at han fikk sitt andre gule kort på to kamper og må stå over skjebnekampen mot Togo.