Straffet for spisevegring

Thor Hushovd er fryktelig skuffet etter at han sprakk på slutten av Flanderen Rundt og endte på 38. plass. Årsaken: For lite mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NINOVE (Dagbladet): Vel plassert inne i lagbussen til Credit Agricole får han baguetter og drikke.

- Jeg har ikke fått i meg nok mat. Vi må spise hele tida for å få nok energi, og noen ganger har jeg ikke lyst på mat. I går kveld burde jeg spist mer, og også underveis i løpet. Da hadde nok kreftene holdt lenger.

Kreftene tok slutt da det sto igjen rundt 20 kilometer.

- Inntil da følte jeg at formen var fin, og jeg lå bra plassert i feltet. Men så var det helt stopp. Nå er jeg bare fryktelig sliten, sier Hushovd til Dagbladet.

Tysk seier

Flanderen Rundt er hele 257 kilometer langt og løypa, er kupert og tøff. Opp bratte og smale bakker dekket med brustein ble det ofte trangt om plassen, og mange ryttere havnet i bakken. Bare 125 av 193 startende kom i mål.

Men tyske Steffen Wesemann holdt seg på beina hele veien. Sammen med belgierne Leif Hoste og Dave Bruylandts rykket han fra resten i den nest siste bratte bakken, da det sto igjen mindre enn to mil. I spurten foran mål var den 33 år gamle tyskeren sterkest, etter 6 timer og 39 minutter sykling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.