Straffet for spisevegring

Thor Hushovd er fryktelig skuffet etter at han sprakk på slutten av Flanderen Rundt og endte på 38. plass. Årsaken: For lite mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NINOVE (Dagbladet): Vel plassert inne i lagbussen til Credit Agricole får han baguetter og drikke.

- Jeg har ikke fått i meg nok mat. Vi må spise hele tida for å få nok energi, og noen ganger har jeg ikke lyst på mat. I går kveld burde jeg spist mer, og også underveis i løpet. Da hadde nok kreftene holdt lenger.

Kreftene tok slutt da det sto igjen rundt 20 kilometer.

- Inntil da følte jeg at formen var fin, og jeg lå bra plassert i feltet. Men så var det helt stopp. Nå er jeg bare fryktelig sliten, sier Hushovd til Dagbladet.

Tysk seier

Flanderen Rundt er hele 257 kilometer langt og løypa, er kupert og tøff. Opp bratte og smale bakker dekket med brustein ble det ofte trangt om plassen, og mange ryttere havnet i bakken. Bare 125 av 193 startende kom i mål.

Men tyske Steffen Wesemann holdt seg på beina hele veien. Sammen med belgierne Leif Hoste og Dave Bruylandts rykket han fra resten i den nest siste bratte bakken, da det sto igjen mindre enn to mil. I spurten foran mål var den 33 år gamle tyskeren sterkest, etter 6 timer og 39 minutter sykling.

Nytt løp

Thor Hushovd var aldri i tet, men holdt god plassering det meste av løpet. De siste kilometrene var det ingen krefter i beina og 26-åringen falt flere plasser på resultatlista. Han trillet inn sammen med hovedfeltet 2,10 minutter etter vinneren.

- Nå skal jeg hvile. Onsdag er det nytt løp og det gjelder å få ladet opp til det. Og denne gangen skal jeg spise nok, sier Hushovd.Kurt Asle Arvesen ble nummer 54.

SPISETVANG: Thor Hushovd må spise mer for å holde helt til mål. Han lå bra plassert i feltet i Flanderen Rundt da han sprakk 20 kilometer før mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer