Straffet LSK

«Kamma» scoret ett mål på straffe. Det holdt til seier mot Lillestrøm.

(Dagbladet.no, Lillestrøm - Ham-Kam 0-1): Lillestrøm tapte for andre gang på fire dager 1-0. Og akkurat som mot Lyn i cupen, kunne Lillestrøm ha fått mer ut av dagens kamp. Men Ham-Kams straffemål i første omgang holdt til seier i en morsom og underholdene kamp på Åråsen.

Trøkk

Forventningene foran en kamp mellom Lillestrøm og Ham-Kam vil alltid være hardt fysisk spill og mange dueller. Og de to panserlagene levde absolutt opp til forventningene.

Keeperne Svein Inge Haagenrud og Emille Baron måtte ut i feltet og plukke høye baller stadig vekk. Men det var langs bakken dagens scoring på Åråsen kom.

Straffemål

Geir Frigård rykket inn i feltet, men møtte en solid vegg bestående av to LSK-spillere. Frigård gikk i bakken, og hvis man studerer TV-bildene, så ser man at Frode Kippe hadde hånda rundt Frigård.

Frigård satte selv straffen i mål. Emille Baron kastet seg riktig vei, men straffen satt for langt nede i hjørnet.

Overgangsrot

Utover i andre omgang presset LSK voldsomt på for å få en utlikning, men det var Ham-Kam som kom til de største mulighetene. I hvert fall når vi teller opp de potensielle. Men altfor ofte stoppet det opp i den viktige overgangsfasen i spillet.

- Det er synd vi ikke avgjør tidligere. Vi slurver altfor mye - spesielt i andre omgang, forteller en utrolig glad Geir Frigård til TV2.

Nærmest for Lillestrøm kom Frode Kippe. I første omgang smalt midtstopperen et frispark i stanga, mens i andre omgang gikk et lite hardt skudd rett på Haagenrud.

Dermed rykker Ham-Kam forbi Lillestrøm på tabellen. De nyopprykkede hedmarkingene ligger nå på sjette plass - kun ett poeng bak Lyn som for øyeblikket ligger på den siste Royal League-plassen.

Solbakken i ekstase

Ham-Kam-trener Ståle Solbakken beinet over banen og bort til supporterne i vill jubel da dommeren blåste av kampen.

- Dette var en utrolig viktig seier for oss. Det skaper ro over hele klubben. Nå kan vi begynne å se oppover på tabellen, og vi kan begynne å planlegge neste sesong. Nå er kontrakten sikret, slår Solbakken fast overfor NTB.

LSK-trener Arne Erlandsen sonet karantene etter oppførselen mot Lyn i cupen ved å sitte på tribunen gjennom hele kampen. Men etter at dommeren blåste av fant han veien ned i garderoben til en slagen gjeng.

- Vi blir for omstendelige. Det er altfor lett for et lag som Ham-Kam å stoppe oss, og målet deres er av det altfor lettkjøpte slaget, sier trener Arne Erlandsen.

NESTEN FOR KIPPE: Frode Kippe (foran) hadde to store sjanser, men Lillestrøm måtte gå målløse av banen uten poeng.
LUFTIG: Kampen ble preget av mange dueller. Her duellerer Espen Haug og Christoffer Andersson.