Straffet med medisinballer etter seier

Knalltøffe treninger for Katrine i Ungarn.

EN DRØY MÅNED TIL EM: Katrine Lunde Haraldsen var ikke med på landslagssamlingen i Larvik i forrige uke, på grunn av tett kampprogram med Györ. Foto: Bo Amstrup / SCANPIX
EN DRØY MÅNED TIL EM: Katrine Lunde Haraldsen var ikke med på landslagssamlingen i Larvik i forrige uke, på grunn av tett kampprogram med Györ. Foto: Bo Amstrup / SCANPIXVis mer

||| Katrine Lunde Haraldsen har hatt en utfordrende start på sesongen i Györ. Nytt lag, ukjent by, fremmed land. Ankelskade. Et uforståelig språk.

Ungarsk er fortsatt ganske gresk for henne, men hun skjønte at de fikk straffetrening i forrige uke - dagen etter en ettmålsseier i serien.

Annerledes - Det er et annerledes treningsopplegg her. Håndballdelen er ganske lik, men vi har mer styrketrening og den er bakt inn i de vanlige øktene. Etter seieren på bortebane var det straffetrening. Under sånne økter løper vi rundt og har forskjellige øvelser med medisinball, sier Katrine til Dagbladet.

- Så nå er du sterkere enn noen gang?

- Jeg har ikke merket noen spesiell utvikling ennå.

Straffetrening og medisinballer. Det høres kanskje ikke så 2010 ut, men samtidig vet Györ hva de driver med. De leder selvfølgelig serien og de fire siste sesongene har de tre Champions League-semifinaler og en finale på CV-en.

Butikktrøbbel Samtidig som Györ begynner å finne formen, forstår også Katrine litt mer av hva som skjer rundt henne.

Men kommunikasjonen med spillerne foran henne er fortsatt ikke på topp. Derfor må hun faktisk regne med litt flere baklengs enn hun liker.

TRIVES I UNGARN: Katrine stortrives i Ungarn, selv om språket er en utfordring - både på og utenfor banen. Foto: Tibor Illyes / EPA
TRIVES I UNGARN: Katrine stortrives i Ungarn, selv om språket er en utfordring - både på og utenfor banen. Foto: Tibor Illyes / EPA Vis mer

- Jeg får ikke tatt alt jeg vil nå de første månedene, men sånn er det. Det har tatt litt tid å komme inn i tingene her, men håndball er jo håndball. Da er det verre å handle i butikken, det skjer ofte at jeg ikke finner det jeg skal ha, sier hun.

Målvakten går på språkkurs to kvelder i uka og hun plukker også opp noen håndballuttrykk i hallen.

- Det er en utfordring, men jeg forstår mer av forsvaret nå. Det handler om detaljer og jeg er ikke lenger så stresset når jeg spiller. Men jeg har jo noen fordeler også, sånn språklig sett. Det hender treneren skjeller oss ut, så da er det greit å ikke skjønne noen ting.

Heldigvis for Katrine vinner de stort sett med mer enn ett mål.

HARABALL: I Dagbladets papirutgave kan du lese om stort og smått i håndballens verden.
HARABALL: I Dagbladets papirutgave kan du lese om stort og smått i håndballens verden. Vis mer