Strakk seg forgjeves etter Gamstens kanonkule

Men Blackburn-spilleren innrømmer at det var ment som et innlegg.

I HJØRNET: Gamst Pedersens frispark går over alt og alle, og en feilplassert Ali Al-Habsi strekker seg forgjeves etter ballen. Foto: Scanpix/AP Photo/PA, Dave Howarth
I HJØRNET: Gamst Pedersens frispark går over alt og alle, og en feilplassert Ali Al-Habsi strekker seg forgjeves etter ballen. Foto: Scanpix/AP Photo/PA, Dave HowarthVis mer

(Dagbladet): • Blackburn - Wigan 2-1

«Endelig et mål igjen. Jeg la den i krysset bare for morro skyld» skriver Morten Gamst Pedersen på egen hjemmeside etter frisparkperlen mot Wigan tidligere i dag.

Om han mente det eller ikke, frisparket til Gamst Pedersen gikk forbi alt og knallhardt i mål.

- Jeg skulle bare slå den knallhardt inn, og den var jo helt perfekt slått, sier Gamsten til Dagbladet.

Scorer «alltid» mot Wigan Scoringen var Gamst Pedersens første ligascoring denne sesongen. Sist den tidligere Tromsø-spilleren scoret var 27. januar. Også da var det Wigan som sto på motsatt banehalvdel. Tilfeldig?

-  Det har blitt noen mål mot Wigan nå, så kanskje jeg ikke det ikke er helt tilfeldig. Det var en vanskelig kamp, så det var veldig godt å score, ler Gamst Pedersen.

Han var nær en scoring til da han knuste en motspiller i en hodeduell, men tidligere Lyn-keeper Ali al-Habsi reddet mesterlig. Pedersen var ellers en av banens beste, og ble belønnet med en åtter på Sky Sports' spillerbørs.

- Man prøver jo alltid å score i hver kamp, og i dag kunne jeg hatt en til. Det var småkjipt å ikke få den og, sier han.

Jevnt Blackburn har hatt en blandet åpning på sesongen, og ligger etter dagens seier på en 15-plass på tabellen.

Bare tre poeng opp er Bolton som ligger på en 5. plass. Gamsten håper at klatringen fortsetter, men Blackburn har et svært vanskelig kampprogram foran seg.

Onsdag reiser de til Newcastle og neste lørdag venter Tottenham. Etter det møter de John Carews Aston Villa før turen går til Old Trafford.

Han har selvfølgelig fått med seg Gareth Bales storspill mot Inter, og innrømmer at det har vært en «snakkis» i Rovers-garderoben.

- Ja, selvfølgelig har det vært det, men vi prøver å holde fokus på neste kamp. Nå tenker vi på Newcastle og så får vi tenke på Bale og Tottenham etter det, sier den tidligere Tromsø-spilleren som øyner muligheten for å klatre videre på tabellen.

- Det er utrolig jevnt på tabellen nå, og om vi vinner noen kamper til er vi plutselig oppe og lukter på europa-spill. Det er jo der vi helst vil være når vi kommer til mai.

- Det var en utrolig viktig seier i dag, spesielt etter Chelsea-kampen hvor vi følte at vi fortjente mer. På onsdag er det en ny viktig kamp. Får man to-tre seire betyr det enormt for selvtilliten, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

VIL KLATRE:  Gamst Pedersens Blackburn har bare tre poeng opp til 5-plassen. Her fra kampen mot Liverpool tidligere i år. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
VIL KLATRE: Gamst Pedersens Blackburn har bare tre poeng opp til 5-plassen. Her fra kampen mot Liverpool tidligere i år. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer