Strålende debut

Liverpool- Bayer Leverkusen 3- 2. John Arne Riise (20) debuterte med en bunnsolid kamp for Liverpool i går. Unggutten var bare centimetere fra scoring. - Jeg prøvde med en tunnel, men det hadde nesten vært i overkant å få mål, gliser Riise.

Riise skar flott gjennom fra sin venstrebackposisjon etter 34 minutter. Men avslutninga fra skrått hold etter det lange «Leo-løpet» ble mesterlig reddet av Hansjörg Butt i Leverkusen-buret. Defensivt var Riise feilfri og solid, og hovedpersonen legger ikke skjul på at han er svært fornøyd med sin egen innsats.

- Jeg er kjempefornøyd sjøl. Manageren Gerrard Houllier skal jeg prate med i dag, men alle de andre trenerne og spillerne klappet meg på skuldra og gratulerte meg med en god kamp, sier Riise til Dagbladet på mobiltelefon fra østerrikske Lustenau.

Best kondis

Riise framsto mer løpssterk enn de fleste av sine lagkamerater i en relativt bedagelig vennskapskamp.

- Jeg trente ei uke med Monaco før overgangen, så jeg har et lite forsprang. Ikke for å skryte, men jeg har best kondis av alle på laget. På en test der vi skulle springe så langt vi orket i seks minutter, så slo jeg Patrick Berger på andreplass med 20- 25 meter, sier Riise.

Han skryter fælt av miljøet og disiplinen i Liverpool.

- Det er fantastisk gøy. Jeg har fått god kontakt med alle, og snakker like mye med Michael Owen som med Frode Kippe. Det er en tett og samlet gjeng som flirer og har det gøy sammen.

God moral

Manager Houllier har strenge disiplinregler for å styrke samholdet og moralen.

- Det går på alt fra mobiltelefonbruk til klesbruk. Når spillere er skadet eller har problemer hjemme, så blir alle spillerne pålagt å støtte opp den som trenger hjelp. Mobiltelefonen kan bare brukes på rommet. Ikke i gangene på hotellet, eller når laget er samlet. På dagen før kamp må den være avslått. Denne disiplinlinja passer meg godt. Helt fra jeg var 14- 15 år har jeg stått opp klokka seks om morgenen for å ha egentrening. Jeg har bygd opp en god disiplin over lang tid, sier en ivrig Riise.

Agentmamma Berit Riise så sønnens debut på Eurosport fra ferie i utlandet.

- De engelske kommentatorene skrøt av John Arne, og mente han presterte over det de forventet. God omtale av denne sorten er veldig viktig for John Arne i startfasen av Liverpool-karrieren, sier mamma Riise til Dagbladet.

Vegard Heggem gjorde comeback på høyrebacken, og greide seg bra bortsett fra en markeringssvikt helt i starten. Liverpools mål ble scoret av Michael Owen (41), Emilie Heskey (46) og Jamie Redknapp(84), mens Olivier Neuville scoret ett mål i hver omgang for Leverkusen. Liverpool byttet for øvrig hele laget i pausen.

<B>GODFOT:</B> I går var han venstreback, men John Arne Riise viste fram sin gode venstrefot i debuten mot Leverkusen i går kveld. - Jeg fikk en fri rolle offensivt av manageren, og tror jeg er mest aktuell som venstre flankespiller seinere, sier Riise til Dagbladet.