- Strålende første omgang

Morten Olsen var fornøyd med den danske åpningen. Grønkjærs mål på overtid var beholdningen etter pause.Vi fulgte kampen direkte.Bilder fra kampen

(Dagbladet.no): Jesper Grønkjær mistet moren sin rett før EM startet. I dag kom han inn som innbytter etter 23 minutter for en skadd Dennis Rommedahl - og ble matchvinner på overtid.

- Han var ikke i form til å spille hele kampen. Da han kom inn, var det også for tidlig for ham, men han viste en enorm karakter, sier Olsen til nyhetsbyrået Reuters.

God Gravesen

Sammen med Thomas Gravesen, som også sto over Italia-kampen, var Grønkjær med å sette positiv farge på kampen for danskene.

Det overrasker ikke trener Morten Olsen:

- Det sa vi jo også før kampen, at det ville være til stor hjelp at de to er tilbake, sier Olsen til dansk TV.

Olsen var fornøyd med åpningen på kampen, men hadde ikke mye pent å si om andreomgangen.

- Vi spilte for langsomt i andre omgang, men var strålende i første omgang, sa Morten Olsen til dansk TV rett etter kampslutt.

Danmark startet kampen klart best, og pøste gode innlegg fra kantene. Martin Jørgensen og Dennis Rommedahl fra start.

Gravesen dominerte stort på midtbanen. Spissene Ebbe Sand og Jon Dahl Tomasson misbrukte store muligheter for Danmark, mens Bulgaria så totalt ufarlige ut i lange perioder.

Store bulgarske sjanser

Etter 41 minutter holdt det på å gå riktig galt for danskene, da Thomas Sørensen mistet et innlegg fra høyrekanten og Marian Hristov headet en halvmeter utenfor åpent mål. Under to minutter seinere var Martin Petrov farlig frampå etter et flott veggspill, men satte ballen rett på Thomas Sørensen fra 12-13 meters hold.

Andre omgang startet med et uvanlig defensivt Danmark, og et frustrert Bulgaria som stanget mot den rødhvite muren. Bulgarske fans pep mot sine egne spillere, da de vendte spillet hjem til egen keeper i mangel av noe bedre å gjøre.

Danskene fortsatte å ligge dypt, og slapp dermed til noen bulgarske halvsjanser. Ordentlig farlig ble det egentlig aldri. Heller ikke danskene skapte stort, og Jesper Grønkjær fikk også pipekonsert fra sine egne da han vendte hjemover på banen i stedet for å utfordre framover med nesten et kvarter igjen å spille.

Frustrasjon

De siste ti minuttene ble preget av grisespill og krangling fra frustrerte bulgarere. Mest skuffende klarte kaptein Stilian Petrov (Celtic) å snakke på seg sitt andre gule kort etter 83 minutter.

Danskene slapp seg løs i overtall på overtid, og etter 92 spilte minutter ble Grønkjær matchvinner etter veggspill med Jon Dahl Tomasson.

DEJLIG FEIRING: Dennis Rommedahl og Thomas Helveg kliner til etter seieren mot Bulgaria.