Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strålende Pedersen snuste på norsk rekord

Isabelle Pedersen løp inn til en kruttsterk femteplass og var kun to hundredeler bak den norske rekorden på 100 meter hekk i Diamond League-stevnet i Shanghai.

I FORM: Isabelle Pedersen imponerte på ny under Diamond League-stevnet i friidrett i Shanghai lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I FORM: Isabelle Pedersen imponerte på ny under Diamond League-stevnet i friidrett i Shanghai lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Mot formidabel motstand ble Pedersen klokket inn til tiden 12,76 i 0,9 sekundmeters medvind lørdag. Dermed var hun kun en hundredel bak sin egen personlige rekord, og ytterligere en hundredel bak den norske rekorden til Christina Vukicevic Demidov.

Akkurat som under Diamond League-åpningen i Doha forrige fredag sto kampen om seieren på 100 meter hekk mellom et knippe amerikanske jenter. Brianna McNeal vant på 12,50 foran Sharika Nelvis.

Deretter var det ytterligere to amerikanske jenter i form av Kendra Harrison og Jasmin Stowers. Førstnevnte vant i Doha, men imponerte ikke like mye i Shanghai.

Sesongbeste

EM i Berlin i august er det store målet for Isabelle Pedersen denne sesongen. Lørdag møtte hun to av jentene som trolig blir medaljeutfordrere der. Nederlandske Nadine Visser og tyske Cindy Roleder ble henvist til plassene bak den norske jenta.

12,76 var for øvrig sesongbeste av Pedersen. Kun ni utøvere har løpt fortere enn bergensjenta på distansen. I Doha for åtte dager siden løp hun på 12,82 og ble nummer seks.

Christina Vukicevic Demidovs norske rekord på 12,74 stammer fra Hengelo i 2009. Den kan stå for fall om ikke lenge.

Peker rett vei

Med mindre enn én måned igjen til Bislett Games peker åpenbart formpila rett vei for en av Norges fremste friidrettsprofiler.

Neste oppgave for hekkedronningen Pedersen er et stevne i Manchester 18. mai. 3. juni løper hun i nevnte Hengelo, før det er Oslo og Bislett Games fire dager senere.

Umiddelbart etter Bislett Games går turen videre til et nytt Diamond League-stevne i Stockholm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media