Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strålende Ronaldinho

I natt beviste han at United har gått glipp av en juvel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bikkjeslagsmålet om Ronaldinhos signatur pågikk i månedsvis med stadige meldinger om bud, overbud, overpris, og spillerlyst. Det ene øyeblikket vill han til Manchester United, for så å ønske seg til varmere strøk i Barcelona. Ronaldinho var mannen bak sommerens definitive overgangsdrama i internasjonal fotball, og endte med en prislapp på 250 milloner kroner rundt halsen.

23 år gammel har Ronaldinho De Assis Moreira rukket å bli en legende. I England huskes målet han scoret mot David Seaman i VM nesten like godt som Maradonas hånd. Ikke bare sendte målet England hodestups ut av turneringen, men det var også den største spikeren i landslagskeeper David Seamans internasjonale karriere.

Unggutten fra Porto Alegre måler bare 176 centimeter på strømpelesten, men har allerede tatt mål av seg til å bli en av de aller største. Ifølge ham selv valgte han Barcelona for å følge i fotsporene til andre brasilianske legender.

- Jeg valgte Barca fordi den har alt en spiller kan ønske seg. Det er en fantastisk klubb med en utrolig historie. Veldig mange gode spillere har vært her opp gjennom åra, blant annet Romario, Ronaldo og Rivaldo. Forhåpentligvis kan jeg gi fansen like mange hyggelige stunder, sa Ronaldinho til Barcelonas hjemmeside etter overgangen.

Begynt tilbakebetalingen

I Barca-debuten for fire dager siden scoret han mål. Riktignok ikke i løpet av ordinær spilletid, men i straffesparkkonkurransen mot Juventus. Selvfølgelig vant spanjolene bataljen. I natt var han strålende da han fikk 56 minutter mot Milan.

Først la han opp til Quaresmas mål. Så banket han ballen i mål fra 20 meter. Dermed vant Barcelona 2-0 mot de regjerende Champions League-vinnerne fra Milan.

- Han beveget seg flott og slo noen fantastiske pasninger. Han er veldig kreativ, skrøt Barcelona-trener Frank Rijkaard ifølge NTB.

- Det gikk bra. Jeg er veldig glad, sa hovedpersonen selv.

Glade var derimot ikke Manchester United da Ronaldinho vraket de engelske mesterne til fordel for Barcelona. Spanjolene var langt unna toppen av toppen forrige sesong, og United-sjefen Peter Kenyon så seg nødt til å lufte frustrasjonen sin i media etter at brasilianeren glapp.

- Vi tilbyr den største scenen, Champions League-fotball, muligheten til å vinne medaljer og finansielle garantier. Men du må være en spesiell spiller for å takle det, du må være tøff nok til å være med, sa Kenyon til The Sun, og mente Ronaldinho ikke hadde nerver nok til å komme til Manchester.

- Vi er skuffet, men ikke så veldig skuffet, sa Alex Ferguson.

I natt viste Ronaldinho at United har grunn til å være veldig skuffet. Og 4. august får han muligheten til vireklig å gni det inn i United-sjelen. Da møtes lagene til treningskamp i USA.

Med Ronaldinho i gryende form.

STRÅLER PÅ BANEN: Her leker Ronaldinho med Milan-spillerne Gattuso og Pirlo. Barcelona slo Milan 2-0 i natt, og Ronaldinho scoret ett og la opp til det andre.