Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Strålende Ronny

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Newcastle 2-0. United-feber i 45 minutter da Ronny Johnsen re-debuterte. Johnsen var på banen i 62 minutter. Sammen med Jaap Stam var han i landslagsklasse. Ronny ordnet 1-0 med hodet, og endelig jubel etter et langt skadeavbrekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men så: Problemer. Denne gangen i lyskeregionen.

- Ronny var strålende, men han blir nok ute minst en uke.

Det sier sir Alex manager Ferguson etter kampen. Skotten som var glad for at nordmannen var tilbake og glad for at hans røde investeringer viste lagmoral med sukker og kanel på.

I perioder vartet United opp med leken og slepen fotball.

- 1. omgang var kanskje noe av det beste jeg har sett på flere sesonger, sier Alex Ferguson til Dagbladet.

Newcastle med Alan Shearer ble utspilt og avkledd. Shearer kom ikke til en eneste avslutning.

Nydelig scoring

Alex om Ronny som etter 20 minutter fikk gå opp umarkert etter en Beckham-corner. En nydelig styrt heading endte i lengste hjørnet. Og 1- 0:

- Han har vært fabelaktig for oss i oppkjøringen til denne sesongen, det var godt å ha ham tilbake i forsvaret. Han var strålende, gode oppspill, god med ballen og raskheten er der fortsatt.

- Men, han var uheldig og fikk en skade i lysken, sier Ferguson på vegne av Ronny som ikke har pressetid.

Etter kampen setter han seg inn i bilen sammen med kjæresten og stikker av. Ole Gunnar, Silje og lille Noah også.

Ute en uke

- Vel Ferguson, er lyskestrekken alvorlig?

- Han må nok ta det rolig noen dager framover og er nok ikke klar til morgendagens kamp mot Ipswich borte, men jeg håper og regner med at han er tilbake for oss mot West ham førstkommende lørdag, sier Alex Ferguson. Han vil ikke snakke mer om Ronny og skaden. Han er kanskje lei av tema Johnsen-skader.

Gutten fra Wales

Teddy Sheringham og Andy Cole spisset fra start, med rødt hell. Støttet opp en ekstremt hurtigarbeidende og offensiv midtbane signert Roy Keane, Paul Scholes, David Beckham. Med Ryan Giggs på flanke. Sistnevnte har vi ikke sett bedre på mange sesonger. Gutten fra Wales var millimeter unna en liggende volley-ekstase.

Samme Giggs løp og fintet Warren Barton lettere Upon Tyne-komatisk.

Og Cole og Sheringham har nok også skværet opp gammelt uvennskap, nå fant de hverandre både med pasninger, løp og med klapp på ryggen.

Men altså Giggs, som spilte fram Cole som dundret inn 2- 0:

- Giggs har vært god i mange sesonger, men nå tror jeg han kommer til å slå til for alvor. Det bor så mye unik fotball i den gutten, verdensklasse, sier Alex Ferguson til Dagbladet.

Tullprat

Med ny publikumsrekord i Premiere League, var det aldri noen tvil om at tre poeng skulle havne i Manchester. Vi så tilsvarende oppgjør i fjor da United vant 5- 1.

Spillemessig var 1. omgang rein løkkelek, seriøst med fart, teknikk og gift i knottene.

Men: Den verste (i beste mening) var stopper Jaap Stam. Han ga Carl Cort juling.

Cort, som er hentet inn av Bobby Robson til Newcastle, hadde en tung ettermiddag på lange bein.

- Noen påstår at vi allerede har vunnet ligaen. Slikt snakk vil jeg ikke høre noe om. Det er ikke seriøst. Sesongen er lang, en hjemmekamp ordner ingen tittel, sier Alex Ferguson til Dagbladet.

Old Trafford-fakta

Underholdningsverdi: Richters-skala før pause, terningkast fire etter hvilen.

Latter: Et tilbakespill på høyrebeinet til Fabien Barthez. Utspillet gikk i bue og ut over sidelinja, cirka fire meter unna franskmannens høyre grillpølse. Men ellers var han god.

Kjendiseri: Da Victoria, Brooklyn og David Beckham kom inn igjen, cirka en time etter kampslutt. Da var det et par ungjenter som fikk autografene de ventet på.