Strålende runde av Bjørnstad

På sjetteplass i Scandinavian Masters.

Fredag gikk han en 65-runde, seks slag under banens par, og er dermed på delt sjetteplass i turneringen. Etter de to første rundene ligger han ti slag under par

– Imponerende og veldig gledelig. Det er ingen smågutter han har bak seg på resultatlista, sier sportssjef Jan Erik Aalbu til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Scandinavian Masters i Kungsängen i Sverige er en av mange prestisjetunge turneringer på europatouren, og Bjørnstads innsats så langt må betegnes som meget bra.

For ett år siden bestemte han seg for å legge opp. Årsak: Manglende motivasjon.

– Han har mye golf i kroppen og er blitt mentalt sterkere etter et hvileår. Ute på banen nyter han hvert øyeblikk og er proppfull av selvtillit, sier Aalbu, som tror Bjørnstad gjorde en fornuftig beslutning da han i fjor valgte å legge bort golfutstyret.

– Han var verken motivert eller gira lenger og fikk tid til å tenke og sette ting i perspektiv. Det har hjulpet, sier han.

Det er Bradley Dredge fra Wales som leder turneringen, tre slag foran Bjørnstad, mens svenske Pierre Fulke og engelske Barry Lane følger hakk i hæl.

De to andre nordmennene, Lars Petter Brovold og Jan-Are Larsen, endte henholdsvis på fem og åtte over par og klarte ikke å kvalifisere seg for videre spill.

Turneringen går over fire runder og avsluttes søndag.

(ANB)