Strålende seier for Rosenborg

Rosenborg fikk en glimrende start på Champions League etter 3-1 seier over Paris St. Germain i kveld. Ørjan Berg, Frode Johnsen og Bent Skammelsrud scorer trøndernes mål. Dagbladet. no fulgte alle kveldens kamper direkte.

Rosenborg startet kampen klart best på Lerkendal i kveld og både Bent Skammelsrud og Roar Strand hadde brukbare sjanser de første fem minuttene. Det var likevel Paris St. Germain som tok ledelsen på lagets første angrep.

Laurent Robert kom alene igjennom på ventrekanten og slo inn til en umarkert Nicolas Anelka på fem-meteren. Arni Gautur Arason reddet mesterlig fra den tidligere Real Madrid-spilleren, men returen ble satt i mål av brasilianske Christian.

- Vi fikk en trøkk, men spillerne kom seg fort og vi fikk en tidlig utligning, sier en fornøyd Nils Arne Eggen til TV3 etter kampen.

Scoringen han snakker om kom etter 18 minutter da et langt innkast fra Ståle Stensaas blir stusset videre av Frode Johnsen til Ørjan Berg som header via stanga og inn i nettet. En glimrende scoring fra en av banens dominerende spillere. - Det var en herlig kamp som bølget fram og tilbake. Det var skikkelig artig både med scoring og å spille, sier Berg til TV3.

Tunnel fra Sørensen

Etter scoringen jevnet kampen seg noe ut og ingen av lagene klarte å skape særlig frem mot pause. Nærmest var Paris' Robert som får sitt skudd fra skrått hold reddet av Arason.

I andre omgang tok RBK nok en gang over, og det var fullt fortjent da Frode Johnsen headet trønderne i føringen etter 67 minutter. Forspillet var av det delikate slaget da Jan Derek Sørensen vendte, og spilte ballen mellom beina på motstanderen på første berøring, før han slo inn til en umarkert Johnsen på bakerst stolpe. Den tidligere Odd-spilleren gjorde ingen feil og headet ballen i det tomme buret.

- Uten tvil kampens prestasjon, sa Berg om Sørensens forspill.

Straffespark uten press

Franskmennene forsøkte å sette RBK under press mot slutten av omgangen, men det ble sjelden riktig farlig foran Arason i Rosenborgs mål. Derfor var det ingen ting å si på at Bent Skammelsrud på overtid økte ledelsen på straffe etter at Jan Derek Sørensen ble lagt ned i feltet.

-Det er sjelden jeg tar straffe med så lite press. Jeg viste vi hadde vunnet uansett, sa en beskjeden Skammelsrud til TV3.

Like beskjeden var ikke en strålende fornøyd Nils Arne Eggen.

- Det er sjelden jeg ser gutta spille så godt. De henter ut litt ekstra i slike kamper og Champions League er på en måte desserten for oss. Vi slipper ned skuldra og har det artig, sier Eggen til TV3.

ISKALD: Bent Skammelsrud finter ut keeper og fastsetter sluttresultatet til 3-1.
SEIERSGLEDE: Rosenborg feirer 2-1 målet mot Paris Saint Germain.