Strålende spill av Suzann

Slår birdie etter birdie i Thailand.

(Dagbladet.no) Suzann Pettersen (26) er på vei mot nok en storseier. Foran søndagens sisterunde i Pattaya i Thailand har Tutta en soleklar ledelse.

Før de siste 18 hullene leder hun med sju slag på engelske Laura Davies, mens amerikanske Paula Creamer har tredjeplassen.

Normalt sett er det en ledelse Tutta skal beholde.

I dag gikk hun en solid og strålende runde - og halvparten av slagene endte med birdier. Og når det ikke ble noen bogeyer, da sier det seg slev at konkurrentene bare kan se langt etter henne.

- Det føles godt å øke ledelsen, men det kommer ikke til å bli lett i morgen (søndag). Jeg må gå runden på en lav score og spille aggressivt, sier Pettersen ifølge NTB.

Her kan du se Tuttas scoreboard etter de tre første rundene.

Ettertraktet

Hvis hun gjennomfører morgendagen uten å klappe helt sammen, vil hun innkassere sin femte LPGA-tittel denne sesongen - og den andre på de tre siste turneringene. Golfproffen er i kjempeslag for tida, noe som har ført henne opp på andreplass på LPGAs pengeliste.

BIRDIE-FLYT: Suzann Pettersen slo ni birdies på 18 hull i dag. Foto: AFP
BIRDIE-FLYT: Suzann Pettersen slo ni birdies på 18 hull i dag. Foto: AFP Vis mer

Så langt denne sesongen har hun spilt inn rundt 8,8 millioner kroner - og storspillet fører til at hun neste sesong er sikret omtrent like mye, bare i sponsorinntekter.

- Jeg tror bildet i 2008 ligger noe i nærheten av det. Ikke at det renner inn med sponsorhenvendelser hver dag, men vi merker en betraktelig økning. Suzann skiller seg ut med en særegen stil, og hun vinner mange turneringer. Bildet er ganske annerledes i dag enn for ett år siden, sier manager Jan Ove Nystuen til NTB.

Søndag kan hun pynte på 2007-inntektene med nok en seierspremie. Potten i Thailand er på 1,3 millioner dollar.

Strålende spill av Suzann
DEN SATT! Tutta spiller utrolig solid i Thailand.