FINT MÅL: Tarik Elyounoussi klemmer Alexander Toft Søderlund etter 0-1-scoringen under landskampen mot
Sør-Afrika på Cape Town stadion.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FINT MÅL: Tarik Elyounoussi klemmer Alexander Toft Søderlund etter 0-1-scoringen under landskampen mot Sør-Afrika på Cape Town stadion. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Strålende Tarik ga Drillo den femte på rad uten tap

Norge startet året med heldig og sterk borteseier i Sør-Afrika.

(Dagbladet): Sør-Afrika - Norge 0-1.

Norge har ikke tapt siden Island-kampen i september, og forlenget den fine rekka til fem uten nederlag mot et Sør-Afrika i full forberedelse til det afrikanske mesterskapet i kveld.

En flott scoring av Tarik Elyounoussi, mot spillets gang, ble kampens eneste, og ga en god start på det svært viktige kvalikåret 2013.

- Det var veldig deilig, jeg kan ikke forvente noe mer, sier Elyounoussi til TV 2.

- Det var tungt, spesielt i den første omgangen, så vi fikk kjørt oss. Men å starte 2013 med en seier, det er vi veldig, veldig glade for, sier han.

Godt spill
Norge var under press i store deler av første omgang, mye takket være vaklende forsvarspill i den ferske fireren Drillo presenterte i Cape Town.

Likevel gikk nordmennene til pause med ledelse.

Tarik Elyounoussi ble utnevnt til kaptein før kampene i Afrika, og takket med godt spill og 1-0. En sørafrikansk spiller skled i eget felt og ga ballen til Norge, som først mistet tempoet i overgangsmuligheten, men reddet seg inn da Bjørn Helge Riise slo en fin stikker til Elyounoussi.

Tarik vendte bort en forsvarer med en perfekt førstetouch, tok en til, og overrasket målvakt Itumeleng Khune med et kjapt og hardt skudd vridd tilbake i høyre hjørne.

NORGES FØRSTEELLEVER: Lars Christopher Vilsvik, Erik Huseklepp, Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Kim André Madsen, Ardian Gashi, Tarik Elyounoussi, Rune Almenning Jarstein, Alexander Søderlund, Ruben Yttergård Jenssen, Bjørn Helge Riise. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NORGES FØRSTEELLEVER: Lars Christopher Vilsvik, Erik Huseklepp, Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Kim André Madsen, Ardian Gashi, Tarik Elyounoussi, Rune Almenning Jarstein, Alexander Søderlund, Ruben Yttergård Jenssen, Bjørn Helge Riise. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg måtte dra ham av for å få den vinkelen, så det var deilig å se den gå i hjørnet, sier Elyounoussi.

Horn-debut
Heldig overtak for Norge, ettersom en veldig god Rune Almenning Jarstein måtte gjøre flere flotte redninger på farlige sørafrikanske sjanser de første 45 minuttene.

Begge lagene gjorde flere bytter etter hvilen, alle de seks aktuelle utespillerne fikk blant annet sine debuter for Norge, men kampbildet forble omtrent det samme - kanskje med unntak av de store sjansene til vertene.

Norge falt imidlertid lavt de siste tjue minuttene, noe som inviterte til nettopp disse mulighetene, men Sør-Afrika klarte ikke å utnytte overtaket.

Dermed plukket Drillo og co. med seg en noe heldig borteseier fra Cape Town, og flyt er det ingen som takker nei til.

- Resultatet er veldig sterkt, selv om det var bedre enn prestasjonen i dag. Men det var mye positivt, og vi kan ikke forvente noe annet enn at det er en del å sette fingeren på når det er såpass mange urutinerte og nye spiller med inn, sier Egil Olsen.

- Vi åpnet kampen veldig bra, men utover i kampen gikk vi opp i liminga, i hvert fall i perioder. Men vi vinner 1-0, sier Drillo.