Strålende utgangspunkt for Tottenham etter å ha utklasset Dortmund

Christian Eriksen i hovedrollen da Tottenham valset over Dortmund.

VIKTIG MANN: Son var en meget viktig mann da de slo Dortmund på Wembley. Foto: AP Photo / Alastair Grant / NTB Scanpix
VIKTIG MANN: Son var en meget viktig mann da de slo Dortmund på Wembley. Foto: AP Photo / Alastair Grant / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tottenham - Borussia Dortmund 3-0

Tottenham spilte uten sin storscorer Harry Kane, men det betydde ingenting da de fikk besøk av Borussia Dortmund på Wembley. Spillere som Son, Vertonghen og Eriksen lekte til tider med stakkars Dortmund i kveldens åttendedelsfinale i Champions League.

- To gode lag før pausen. Ett veldig godt lag etter pausen, sa Viasports ekspert-kommentator Lars Tjernås om det han så på Wembley.

Tottenham sleit seg gjennom gruppespillet i Champions League, der de tok seg videre med nød og neppe etter uavgjort i siste kamp mot Barcelona. Men i sluttspillet har de altså fått en best tenkelig start.

- De lot aldri dortmund få et sekunds fred, og helt fortjent seier naturligvis, sa Viasports fotball-ekspert Rune Brathset etter kampen.

Kampen startet noe forsiktig, men Tottenham var nok det beste laget fra startblokkene. Lucas Moura fikk en stor sjanse da han fikk et godt treff på volley. Keeper Bürki så ganske utspilt ut, men ballen havnet en halv meter utenfor.

Men Tottenham spilte med høy risiko gjennom kampen, og Pulisic plukket opp ballen i feltet til Tottenham. Amerikaneren fikk litt skrått hold mot keeper Lloris, og dermed endte det i skudd midt på keeper.

Til pause hadde begge lagene hatt sine sjanser. Periodevis var det relativt stille, men begge lag glimtet til med flotte angrep.

Dominans etter pausen

Et fantastisk innlegg fra Vertonghen treffer perfekt på Son sin fot. Sør-Koreaneren gjør som han har gjort mange ganger denne sesongen - han scorer mål.

- Fantastisk spiller. Han legger ned en enormt god arbeidsinnsats. Rett og slett super-viktig når han tar den rollen mens Harry Kane er skada, sa fotball-ekspert Morten Langli om Son i Viasports studio.

Og det er langt i fra første gangen Son scorer mot Dortmund i sin karrière. Han har nemlig scoret ni ganger mot tyskerne tidligere. Åtte av disse målene kom vel og merke for hans tidligere arbeidsgiver Bayer Leverkusen.

Tottenham fortsatte å dominere, og Dortmund slet veldig med å komme inn i kampen igjen etter pausen.

Innbytter punkterte

Spillere som Lucas Moura og Christian Eriksen hadde sine sjanser til å doble, men Tottenham klarte ikke å punktere kampen, til tross for stor dominans.

Deres andre scoring var også av det glimrende slaget. Denne gangen var det Aurier som slo inn til tilretteleggeren på første målet. Jan Vertonghen scorer med en vakker volley bak en sjanseløs Bürki.

Ikke mange minuttene senere økte Tottenham ledelsen igjen. Denne gangen er det innbytter Llorente som scorer på hodet etter en strålende corner av danske Christian Eriksen.

- Han er en fantastisk gutt på alle mulige måter, kunne Danmarks landslagssjef Åge Hareide fortelle om Eriksen i Viasports studio.

Nå kan altså Tottenham dra til Dortmund i mars med et fantastisk utgangspunkt. Dortmund må nå score minst tre mål for å ta seg videre til kvartfinalen i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer