Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stråler i VM

RIVA DEL GARDA (Dagbladet): Gro Hammerseng (21) stråler i sitt første verdensmesterskap og viser at hun er klar til å dominere norsk håndball i mange år framover. Hun vet det bare ikke selv ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For selv om ekspertene nærmest sniker i køen for å snakke høyest og penest om Gro Hammerseng, er den 1,80 høye BI-studenten fra Gjøvik ydmykheten selv. Utenfor banen, that is.

Etter Norges fem innledende kamper i «søvnens pulje» forteller statistikken nemlig akkurat det som er så synlig fra tribuneplass.

Hun er en av Norges beste håndballspillere. Og hun blir bare bedre og bedre.

Men hun er også bare 21 år gammel og har hatt landslagsdrakt i bare ett år.

  • Med 21 mål på 29 skudd har Hammerseng en uttellingsprosent på 72,41.
  • Med 6,25 på Dagbladets VM-børs er hun bare bak Cecilie Leganger og Monica Sandve, som begge har sterke 6,8 i snitt så langt.

- Lever i nuet

Gro Hammerseng har på rekordtid markert seg som en strålende kontringsspiller, smart ballfordeler, grisk skytter og lovende forsvarsspiller. Hun er allerede i ferd med å bli ansiktet utad for Nye Norge. Og kommer til å være det i mange år framover.

- Tida får vise hva jeg blir i dette laget. Jeg lever i nuet og håper bare at jeg holder høyt nok nivå til at jeg får spille. Hva som vil skje framover, har jeg ingen formening om, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.

Før de møtte pressen ved Gardasjøen, et surfeparadis av rang om sommeren, utpå ettermiddagen i går, sto jentene fritt til å benytte formiddagstimene på fridagen etter eget ønske.

Gro valgte å sove lenge, før hun satte seg på ergometersykkelen for å trå ut en liten lårhøne.

- Jeg er jævl... glad i å slappe av, og kan være virkelig lat.

Privat er hun veldig privat.

- Kjærester og sånt vil jeg ikke snakke om. Men jeg kan si at man har tid til det man vil ha tid til. Det er et motto jeg lever veldig etter, smiler Gro Hammerseng.

I første rekke

Skolen, derimot, står neppe øverst på lista.

Hun studerer markedskommunikasjon på BI, men rakk bare fem av ti eksamener i fjor - og bare to av fem hittil i år.

- Jeg har forsøkt å ta det på normert tid, men må nok justere det litt.

Fortsatt vet hun ikke hva hun skal bli når hun blir «stor».

- Jeg har ingen yrkesplaner. En stund tenkte jeg på å gå i pappas fotspor og bli politi, men det har jeg slått fra meg nå. Håndballen kommer i første rekke.

Elsker mat

På ettermiddagen sto juleshopping og et skikkelig restaurantbesøk på programmet.

- Det ser kanskje ikke slik ut, men jeg er veldig glad i mat. Det er noe av det viktigste i livet.

Stort sett har det gått i pasta her nede, men vi ble lovet en tur på McDonald's om vi slo Slovenia søndag. Kjersti Grini sa det veldig bra, da: «I kveld, jenter, spiller vi ikke for fedrelandet, men for McDonald's...»

- Det ble en McChicken grand meny - og en ekstra Bic Mac ved siden av. Det var nesten så jeg var litt småkvalm da jeg gikk ut derfra, smiler Hammerseng.

Sjefsskryt

Landslagstrener Marit Breivik er normalt beinhard på at hun ikke skryter uhemmet av enkeltspillere på bekostning av fellesskapet. I går forsøkte hun seg med et forsiktig unntak for Gro Hammerseng:

- Gro er i ferd med å ta en synlig og sentral plass i laget.

Hos landslagskaptein Kjersti Grini får du derimot reine ord for penga:

- Gro blir Norges nye sjef, enkelt og greit.

Glimt i øyet

Aller først i skrytekoret står likevel Frode Kyvåg.

- Om kort tid er hun den komplette angriper. Hun har hoppskudd, grunnskudd og et finterepertoar som er av en annen verden. Jenta er eventyrlig, og så har hun jo glimt i øyet i tillegg, sier Mr. Håndball i Norge.

Gro Hammerseng blir bare stum.

- Jeg blir helt satt ut av slik ros.

Men det er bare å venne seg til det. For det kommer mer.

TØFF: Gro Hammerseng sparte ikke på innsatsen mot Uruguay i Norges andre kamp i VM. - Gro blir Norges nye sjef, sier Kjersti Grini.Foto: BJØRN LANGSEM
NORGES NYE ANSIKT: Gro Hammerseng har på rekordtid markert seg som en strålende kontringsspiller, smart ballfordeler, grisk skytter og lovende forsvarsspiller. - Jeg lever i nuet og håper bare at jeg holder høyt nok nivå til at jeg får spille, sier hun til Dagbladet.Foto: BJØRN LANGSEM
Hele Norges coronakart