Strålte i minus åtte

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United - Newcastle 3-1. Dobbelt Nyttårs-Scholes og United klatret helt opp i nakken på Arsenal, men manager sir Alex Ferguson roste Solskjær opp i de kalde kveldsskyene: - Han var rett og slett fantastisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden vi har hørt Ferguson komme med slik bukett ros, uten å ha blitt spurt og lurt utpå. Solskjær fikk ikke spille forrige kamp mot Fulham, men med en småskadet Ryan Giggs i går, var det klart for nordmannen igjen. Ole jobbet i godt radarpar sammen med Ruud van Nistelrooy, dette så sjølsagt også sjefen for de røde.

- Solskjær hvilte mot Fulham, men han viste hvilken fantastisk god spiller han er. Han var involvert i alle våre tre mål, sa Ferguson.

Kaptein Roy Keane var nok likevel den vi likte aller best. Han jobbet og jobbet pluss jobbet overtid i Trafford-kulda. Det er første gangen vi har vært på kamp i stillongs, lue og votter. Keane spilte i kortermet.

- Vi hadde en lang vei fram til dette her etter en elendig periode i høst, men det har vi nå fått ristet ut av kroppen for å henge med, sa Keane, som har noen enorme arbeidsområder. Det samme må sies om spissherrene Solskjær og van Nistelrooy.

Seks på seks

< /b>
Uniteds første kom etter 23 minutter. Nordmannen dempet en langpasning fra Nicky Butt på brystet. Han gikk innover og ventet på løpet til Mikael Silvestre. Franskmannen kom, og lempet ballen inn til en totalt aleine Nistelrooy. Han kunne ikke bomme med hodet fra en meter.

Målet var hollenderens sjette på seks kamper, og han tangerte dermed United-rekorden til Dwight Yorke med seks mål i seks kamper på rad & rekke.

- Ole ventet lenge nok til at Silvestre kom, og etter det var det enkelt for Ruud, sa sir Alex Ferguson etter kampen.

Ruud og Ole


Ferguson ga ingen noen som helst forklaring på hvorfor David Beckham igjen satt på benken. Ferguson har det med ikke å forklare noe som helst, jo, forresten, han sa at Ryan Giggs var småskadet. Takk, Alex, for ytringsfriheten. Roy Keane, derimot, snakket, både på bana og etter 90 minutter.

- Ollie og Ruud jobbet utrolig godt sammen i denne kampen.

Vel, Solskjær skal ikke roses fo r mye. Da får vi Uniteds hatklubb på nakken, men han var faktisk hovedarkitekten bak Paul Scholes, første. Ole la ballen på labben til Scholes.

Uniteds tredje var det Roy Keane som skal ha hovedæren for, men nordmannen serverte en nydelig vipp til Keane som fosset fram... før han la ballen på foten til Paul Scholes. Dobbelt Nyttårs-Scholes!

- Det viktigste for oss var å være i toppen etter at jul og nyttårshelgen var over, det er vi nå. Vi har fått satt den bakre fireren bra. Men, vi må huske på at det er ingenting som deles ut i januar, pokalen overrekkes i mai måned, sa Keane.

Feil annullering


  • Newcastle hadde muligheten til å ta ledelsen, men volleyskuddet til Gary Speed ble reddet på streken av Phil Neville. Samtidig fikk peruaneren Nolberto Solano et mål feilaktig annullert. Alan Shearer viste gode gammeldagse spisskunnskaper i lufta da han ordnet et trøstemål, men Newcastle klarte ikke det manager Bobby Robson hadde drømt om.

- Vi kom hit for å vinne og ligge på toppen av tabellen.

  • Der ligger fortsatt Leeds med glefsende røde djevler hakk i hæl.

<B>SKRYT: Ferguson var raus med godordene til Ole Gunnar Solskjær.
RØD JUBEL: Tomålscorer Paul Scholes hadde all grunn til å gratulere tilrettelegger Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen serverte lissepasninger og var i storform i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer