Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stram seier

Lyn fortsatte forsvarssuksessen og sikret tre nye poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lyn fortsetter den sportslige oppturen etter at Henning Berg overtok som trener. Nå står den rykende ferste treneren med seks seire, to uavgjort og null tap etter debutkampen mot Start 24. april.

Dagens kamp mot Ham-Kam ble akkurat så tett og sjansefattig som forventet. Lyn har vært et av Tippeligaens gjerrigste lag i en årrekke, mens Ham-Kam ennå har til gode med å score på bortebane i år.

I første omgang slo begge lag mye langt, men Ham-Kam kom nærmest scoring. Jan Michalsen skjøt hardt nede i hjørnet, men Lyns keeper Ali al-Habsi slo til corner. Lyn kom nærmest da spissene Jo Tessem og Jan Derek Søresen gikk på løp ut på kantene.

Etter pause tok Lyn mer over, og etter et stort trykk kom Tippeligaens mest kontroversielle mål i kveld. Lyns midtbanesjef Stefan Gislason ble løpt over ende i feltet og dommer Kim Rune Borgersen dømte straffe - til enorme protester fra Ham-Kam-spillerne.

Lyns toppscorer brydde seg lite om protestene og satte straffen til venstre for keeper Eddie Gustafsson.

- Vi ble frarøvet poeng. Det skjedde ingen verdens ting, sier Ståle Solbakken til P4.

Og fortsetter med å fortelle at Ham-Kam var det beste laget.

- Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen. Etter pause er det så som så, men Lyn skaper ikke en eneste sjanse før de scorer, sier Solbakken.

DULLERIK: En av mange dueller i dagens kamp. Tomasz Sokolowski passererer Ham-Kams Jan Michalsen. Jo Tessem står og ser på i forgrunnen. Foto: Scanpix
DULLERIK: En av mange dueller i dagens kamp. Tomasz Sokolowski passererer Ham-Kams Jan Michalsen. Jo Tessem står og ser på i forgrunnen. Foto: Scanpix Vis mer

Mot slutten av kampen var det duket for et såkalt stormløp mot Lyn-målet. I stedet fikk hjemmelaget de største sjansene. Men Jo Tessem og de andre Lyn-heltene brant sjansene som kunne punktert kampen.

Dermed klatret Lyn fra fjerde til tredje plass på Tippeligaen-tabellen med 15 poeng på åtte kamper. Ham-Kam er nå involvert i bunnstriden og ligger på kvalikplassen med kun sju poeng.

GOD: Lars Kristian Eriksen fikk tillitt på venstrekanten og gjorde en god figur. Her jager han Ham-Kams kaptein Axel Smeets.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!