Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strand-eventyret

Hvorfor er Norge så gode i sandvolleyball? Sportsmagasinet - som kommer ut i morgen - ble med på treningsleir til Rio de Janeiro.

Kveldsdisen har lagt sitt slør over Ipanema. Ved enden av stranda vokter fjellene majestetisk over oss, og i skråninga langt der borte funkler Favellaens spredte lys som stjerner.

Turistene har for lengst rullet sammen teppene, og nå er det de lokale sandfotballgutta som eier stranda. På promenaden som løper flere kilometer langs med hele Ipanema, sykler en gutt med en søppelsekk full av tomflasker og manøvrerer seg mellom ivrige joggerne med musikk i ørene. Bak kiosken ved pir 9 holder en stor lyskaster forholdene ved like for sandvolleyballspillerne.

Susanne Glesnes (31) og Kathrine Maaseide (29) er to av Norges mestvinnende sandvolleyballspillere på kvinnesiden, og nå forsøker de å finne tilbake til gammelt slag etter å ha vært fra hverandre en sesong.

Etter 2004 bestemte Susanne seg for å legge opp, hun ville få barn og gjøre andre ting. For åtte måneder siden fikk hun en liten gutt, Magnus. Så begynte det likevel å krible i hender og føtter igjen, og nå satser de to jentene fram mot OL i 2008.

Sammen med de andre norske sandvolleyballspillerne har de vært i Rio de Janeiro for en periode. For å bli best mulig før World Series starter i disse dager.

Norges posisjon i sandvolleyball er oppsiktsvekkende. Til å være et land med noen få sommermåneder og slette volleyballtradisjoner, er det imponerende hvilket nivå Norge befinner seg på internasjonalt. Mye av fortjenesten for det har Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide.

Hele historien om den norske sandvolleyballsuksessen kan du lese i morgendagens Sportmagasin, som følger med Dagbladet.

PÅ TRENINGSLEIR: Susanne Glesnes (t.v.) og Kathrine Maaseide tilbringer måneder i Brasil for å bli Norges beste sandvolleyballspillere. Foto: Eivind Sæther
PÅ TRENINGSLEIR: Susanne Glesnes (t.v.) og Kathrine Maaseide tilbringer måneder i Brasil for å bli Norges beste sandvolleyballspillere. Foto: Eivind Sæther Vis mer
TIDLIG OPPE: Klokka 07.15 er Kathrine og Susanne allerede i gang med oppvarming og uttøyning. Humøret er strålende i morgensola.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling