Strand feiret med tre mål

Nils Arne Eggen freste mot russen og gledet seg over dagens mann i tippeligaen: Roar Strand. Men også Viking vant og topper fortsatt tabellen. Dagbladet.no fulgte runden direkte.

Roar Strand sørget for den perfekte oppladning til en gledelig 17. mai i Tronheim på Lerkendal i kveld. Tre ganger var løpsmaskinen frampå og scoret foran Strømsgodet-målet.

Fredrik Winsnes skrudde inn et mål i mellom da Rosenborg vant 4-0.

Om Eggen var lykkelig over resultatet var han mindre glad for russens festligheter på tribunen. Tre ganger ble kampen stoppet, og både Eggen og RBK-assistent Bjørn Hansen prøvde å snakke fornuft til de feststemte elevene.

- Jeg er måtelig fornøyd med utførelsen, men bra fornøyd med resultatet, sa Nils Arne Eggen ifølge NTB.

Tabelltopp ble det heller ikke for Eggen og co. I Stavanger vant Viking sin sjette kamp i tippeligaen mot Odd. Morten Berre scoret midtveis i første omgang, muligens i offside, da Viking fortsatte jubelsesongen.

Molde klatrer til bronseplass på tabellen etter 3-2 hjemme mot Sogndal. Det ble litt for dramatisk for Molde etter at sogningene reduserte to ganger mot slutten.

Morten Bakke tabbet seg ut på det første Sogndal-målet da han ble lurt av et skudd fra mer enn 40 meter.

En trøst for landslagsmålvakten: Stabæk-keeper Jon Knudsen sto for en større tabbe da han bommet på et tilbakespill mot Lillestrøm. Heldigvis for målvakten ble ikke flausen utslagsgivende, Stabæk vant 3-2.

I Moss gikk Bryne tidlig opp i ledelsen før hjemmelaget snudde kampen til 2-1 og sin tredje strake seier.

Lykkelig er de også i Bodø i kveld. Det nordnorske oppgjøret mot Tromsø endte 1-0. Et selvmål fra Robin Berntsen da Glimt sin første seier på sju forsøk i år.

Bergenserne smiler også natt til nasjonaldagen. Selv med tidvis massivt press fra Oslo-laget Lyn klarte Brann å holde på 2-1 og tre poeng.

  • Her finner du alle resultatene i kveldens tippeligarunde, med fakta og kampforløp: