Strand-fest for RBK

TRONDHEIM (Dagbladet): Roar Strand (31) har jobbet hardt og lenge for å komme tilbake etter ankelskaden. Nå er han i så godt slag at han til og med tør snakke om landslaget igjen.

Etter å ha scoret hattrick og vartet opp med festspill i 16.mai-kampen på Lerkendal, har han følgende klare beskjed til Nils Johan Semb:

- Vil de ha meg med, så blir jeg med.

Operert

RBK-veteranen passer på å føye til at dette ikke er noe han går og tenker på, og at han vet det er mange bra spillere som er aktuelle for landslagets midtbane.

- Landslaget har jo vært ganske fjernt for meg ei stund nå.

Årsaken er de langvarige problemene med en betent akilles, som ble operert i midten av oktober i fjor. Det gikk en hel måned, hvor han ikke fikk trent i det hele tatt, og han har også hatt mye plager i ettertid.

- Det har vært en lang vei tilbake, men jeg er heldig som får spille meg i form. Det er en fordel, sier midtbanesliteren.

Så seint som i oppgjøret mot Bryne sist helg, synes han det gikk forferdelig tungt. Men han har trent godt i det siste, og på Lerkendal 16. mai gikk det så lett at han kunne ha løpt enda mer.

- Det var min dag i dag, smiler trippel-Roar.

Geriatrisk

Han kan godt bruke lottovinner-låta til trønderrocker og RBK-supporter Åge Aleksandersen. For mot Strømsgodset var det helt klart han som stakk av med den største gevinsten.

Roar har ikke scoret mål siden i fjor høst, og han tror ikke at han har laget tre mål i en kamp før.

- Er det åpent på geriatrisk avdeling nå, gliser trener Nils Arne Eggen og gratulerer 31-åringen i garderoben etter kampen.

Men Roar føler seg på ingen måte gammel. Han synes det fortsatt er veldig artig å spille fotball, og når denne sesongen er over, har han ennå to år igjen av kontrakten med Rosenborg.

- Noen flere kontrakter blir det vel ikke på meg, sier Roar Strand.

I motsetning til lottomillionærer, er fotballmillionærer akkurat som andre millionærer: Roar Strand feiret 17. mai i barnetog med familien i hjemkommunen Melhus og i borgertog med RBK-gutta i Trondheim.

TRIPPEL-ROAR:</B> Han har ikke scoret tidligere i denne sesongen, men mot Strømsgodset fikk Roar Strand inn hele tre fulltreffere.