Strand-fest på Alfheim

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø-Rosenborg 3- 4. For tre uker siden jublet Roar Strand foran 60000 tilskuere i Marseille. Han hadde vært med på å slå Brasil i Fotball-VM. Det er VM-historie. I går herjet han rundt på midtbanen på Alfheim. - Dette er hverdagen, tøffe kamper på dårlige baner, sier Strand.

- VM var en opplevelse jeg er glad for å ha fått med meg. Det er historie, nå gjelder det å vinne kampene her hjemme. Det er ikke noe problem å motivere seg, hevder Strand.

Bare timer før det braket løs på Stade de France i Paris i går, fikk 4867 på Alfheim et fyrverkeri av en fotballkamp. 20 målsjanser, noenlunde likt fordelt på lagene, kunne fort ha gitt kampen et annet utfall. Og for RBK holdt det på å gå riktig galt. To kjappe Tromsø-scoringer satte en støkk i trønderne, som klarte å slite seg inn i kampen igjen.

- Vi fikk en på trynet, men det er sterkt å komme tilbake og vinne, sier Roar Strand.

- Ville vinne

- Guttene ville og skulle vinne denne kampen, det så jeg på dem allerede før avspark, sier Rosenborg-trener Trond Sollied.

Han var likevel bekymret og dyster i maska da Tromsø ledet 2- 0 og trønderne hadde store problemer med å komme opp i angrep. Men så var Tromsøs superspiss Rune Lange dum innenfor egen 16-meter og reiv Bjørn Otto Bragstad i trøya. Straffe, og Rosenborg var med i kampen igjen.

- Vi fikk mål på gunstig tidspunkt, medgir Sollied.

Hardt straffet

Tromsø-trener Håkan Sandberg mener hjemmelaget ble hardt straffet, og var skuffet over null poeng på Alfheim.

- Vi kunne ikke legge oss bakpå og ri på 2- 0, det ville også ha endt galt. Rosenborg har dyktige avsluttere, vi var litt uheldige. Spillemessig var vi fullt på høyde, mener Sandberg.

Et nytt tap i Tromsø hadde utløst krisestemning i Rosenborg. Men etter Sogndal-nederlaget var laget uhyre tent på å reise kjerringa. Det fikk Tromsø unngjelde for.

- Men spillet fungerer ikke helt, det er mye som går på det jevne, sier Roar Strand.

Dårlig bane

- Bedre fotball går det nesten ikke an å få til på en så dårlig bane, mener Trond Sollied.

- I perioder går det smått, men innimellom får vi ballen raskere framover på banen og spillet sitter bedre. Nå gjelder det å nullstille seg til hver kamp, understreker han.

Trond Sollied sender en klar melding til Molde om at det blir beintøff kamp om gullet.

- Hvis Molde feirer noe nå, må det være en forsinket sankthans-fest. Vi er med, men fokuserer overhodet ikke på tabellsituasjonen nå, sier Rosenborg-treneren.