Strand-fest på Lerkendal

TRONDHEIM (NTB): RBK-Viking 3-1. Roar Strand scoret bare ett seriemål i hele fjor. Denne sesongen har han satt inn tre på to kamper, og midtbanekrigeren var banens beste da Rosenborg slo Viking 3-1 i dag.

I serieåpningen mot Strømsgodset dundret Strand ballen i nettet med vestrebeinet. I dag slo han til med en kjempescoring med «feil fot» igjen.

Men det var Viking som åpnet best. Gjestene markerte ut Rosenborgs midtbane og holdt laget godt samlet defensivt.

Innøvd corner

Scoringen førte til enda mer usikkerhet i RBK-laget. Trønderne lyktes ikke med pasningspillet, slo mye på tvers og mistet ballen ofte. Omslaget kom sju minutter før pause. Rosenborg fikk corner og fylte opp med folk på første stolpe. Der dukket Sigurd Rushfeldt opp og utlignet.

- Vi var farlig hele tiden på de innøvde cornerene. Selv føler jeg at jeg har kommet fint i form etter operasjonen jeg gjennomgikk rundt nyttår, sa Rushfeldt.

Bedre trykk

I 2. omgang hadde Rosenborg full kontroll. Viking skapte kun en sjanse, etter et innøvd frispark, men ballen trillet langs mållinjen. I stedet slo løpsmaskinen Roar Strand til igjen. Han ble spilt gjennom av Rushfeldt, tråklet seg forbi et par mann og punkterte kampen.

I tillegg til Strand var Erik Hoftun god hos hjemmelaget.

(NTB)