Strand fra start mot Brann

Rosenborgs Roar Strand spiller fra start i dagens treningskamp mot Brann.

Strand har slitt med en hælskade gjennom vinteren. Nå er han på god vei tilbake. I dag er han med i startoppstillingen i treningskampen mot Brann.

Rosenborg stiller et svekket mannskap på grunn av mange skader i stallen. Både Roar Strand, Dagfinn Enerly og Lars Blixt har vært usikre, men er med i dag.

Alle skadene har gjort at junioren Marius Frøyland får sjansen i midtforsvaret.

- Vi har mangel på midtstoppere til denne kampen. Derfor har vi hentet inn unge Marius Frøyland, og han utgjør midtstopperparet sammen med Tor Trondsen.

- Dagens kamp er ikke noe mer enn hvilken som helst annen treningskamp. Vi satser selvsagt på å vinne kampen, men prestasjonene vil være vel så viktige som resultatet. Spesielt med tanke på at vi har mange spillere som er skadet, sier trener Nils Arne Eggen til rbk.no.

I Brann-stallen er så godt som alle tilgjengelige. Tomas Razanauskas er hjemme i Bergen fordi han sliter litt med en lyske.

Motherwell-aktuelle Arne Vidar Moen og Azar Karadas holdes ute av laget.

- Vi har kjempekonkurranse på midtstopperplassen og etter at Erlend Hanstveit har vist seg fram så bra på den plassen, er Arne Vidar ute for øyeblikket, sier Branns hjelpetrener Tor Todesen til Dagbladet.no.

- På topp starter Thorstein Helstad og Petter Furuseth-Olsen. Petter er vår toppscorer så langt i vinter, forteller Todesen.

Furuseth-Olsen kom til Brann fra Eik-Tønsberg foran årets sesong.

Kampen spilles på treningsbanen på Lerkendal kl.17.00.

Rosenborgs lag: Johnsen - Blixt, Trondsen, Frøyland, Stensaas - Strand, Winsnes, Berg - Enerly, Belsvik, Brattbakk.

Brann: Kihlstedt - Brendesæther, Wassberg, Hanstveit, Ylönen - Valencia, Walltin, Samuelsson, Terehov - Helstad, Furuseth-Olsen.

Følgende RBK-spillere er uaktuelle til kampen på grunn av skader: Bent Skammelsrud, Bent Inge Johnsen, Frode Johnsen, Erik Hoftun, Morten Knutsen, Christer Basma, Janne Saarinen, Kenneth Storvik.