Strand-kanon reddet RBK

DRAMMEN (NTB): Rosenborg-maskinen er i gang, men den malte ikke helt som den skulle i serieåpningen. Roar Strands praktmål senket likevel et freidig Strømsgodset.

Forrige sesong brukte RBK fire kamper på å skrape sammen tre poeng, og mange snakket om en vårkrise på Lerkendal. Etter 2-0 i seriepremieren er klubben på vei mot det nesten alle tror skal bli seriegull nummer sju på rad.

- Det som skjedde i fjor er ikke noe vi har fokusert på nå, sa Roar Strand som traff klokkerent fra 20 meters hold vel et kvarter før slutt.

Mini Jakobsens grundige forarbeid ble avsluttet med en frekk tverrpasning til Strand. Venstrebeinsskuddet var så hardt at Thomas AndrBe Ødegaard nesten ikke rakk å reagere.

- Det er ikke denne foten jeg pleier å treffe med, sa Strand som iset ned den venstre ankelen etter kampen. - Vi er glade for poengene, men spillet var ikke godt nok. Vi manglet rytme og mye annet. Det er mye å gå på.

Mini-treff

Rosenborg måtte slite hardere enn mange ventet mot Strømsgodset. I en god time maktet hjemmelaget å tette rommene slik at tittelforsvareren spilte mer på tvers enn i lengderetningen.

De presise kontringsangrepene ble sjelden produsert, men Strands scoring kom i en periode da hjemmelaget hadde begynt å løpe fra seg, RBK fikk til mer og det lå noe trøndersk i lufta.

Ti minutter etter Strand-trefferen småspilte RBK seg gjennom, og Mini bredsidet inn 2-0.

Det kunne fort endt med tre Rosenborg-scoringer. Innbytter Tore AndrBe Dahlums mål ble underkjent fordi linjemannen mente at Sigurd Rushfeldt sto i offsideposisjon og forstyrret keeper da skuddet gikk inn.

Tregt

Mini Jakobsen var en av de aller friskeste på banen, og han blomstret ordentlig til i aprilkulda etter pause. Med et mål, en målgivende pasning og innfridd favorittstempel tuslet kapteinen fornøyd av banen.

- Husk, vi skriver bare midten av april nå. Vi spilte ingen stor kamp, men etterhvert begynte det å fungere brukbart, sa Jakobsen.

Av RBKs VM-aktuelle spillere var det han som kom aller best fra seriestarten. Både Sigurd Rushfeldt, Jørn Jamtfall, AndrBe Bergdølmo og Roar Strand (høyreback etter pause) var mer variable.

RBK vant fortjent nok etter 7-4 i sjanser, men aller best på banen var Godsets lille Ousman Nyan. Han driblet, taklet og løp helt til han utslitt ble tatt av banen noen få minutter før slutt.