SÅ NÆR: Bare minutter før slutt smalt et Roar Strand-skudd i tverrliggeren. Så nær var Nils Arne Eggens menn avansement til Champions League. I stedet ble det depping i København i natt. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SÅ NÆR: Bare minutter før slutt smalt et Roar Strand-skudd i tverrliggeren. Så nær var Nils Arne Eggens menn avansement til Champions League. I stedet ble det depping i København i natt. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Strand nekter å deppe

Slik beskriver han gigantsjansen rett før slutt.

|||KØBENHAVN (Dagbladet): FC København - Rosenborg 1-0, 2-2 sammenlagt (FCK videre på bortemål).

Roar Strand var uhyggelig tett på å sende Rosenborg til Champions League da det gjensto tre minutter i København i kveld.

Men FCK-keeper Johan Wiland slo ballen i tverrliggeren, og FCK fikk 1-0-seieren som tok dem videre på bortemålsregelen etter 2-2 sammenlagt.

- Det kunne vært et av tidenes ran. Det straffer seg når du misser så mange sjanser som vi gjorde. Du vet at de får én stor sjanse, og det fikk de ved Roar, sier FCK-trener Ståle Solbakken.

Slik opplevde «Supermann» Strand selv situasjonen.

Inn etter pause - Fredrik (Winsnes) maste på at jeg skulle gå opp foran målet, for vi trengte jo mål. Så gikk jeg på et løp, og fikk en fin stikker fra Steffen. Det var bare å kline til, og skuddet ble ganske bra. Det var en god redning, forteller Strand.

Han vil imidlertid ikke bruke for mye energi på å ergre seg over det som kunne vært. Når du har blitt 40 år gammel som toppspiller, vet du at det er ufornuftig bruk av krefter.

- Jeg kan ikke tenke på det, sier han.

Strand ble byttet inn som defensiv midtbanespiller i pausen, og Vadim Demidov ble flyttet ned på sin mer vante midtstopperplass.

19-åringen Simen Wangberg fikk bare den ene omgangen.

STÅLE-TRØST: Roar Strand fikk en klem av Ståle Solbakken etter kampen.  
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STÅLE-TRØST: Roar Strand fikk en klem av Ståle Solbakken etter kampen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Simen gjorde ingen dårlig kamp. Det så ut som midtbanens løpskraft, inkludert Steffen, ble for liten. Indreløperne sleit seg helt ut, sier Nils Arne Eggen.

Hevet seg Endringene hjalp, for Rosenborg var langt bedre med på notene etter pause. Etter hvert kom også Fredrik Winsnes inn for en skadd Per Ciljan Skjelbred, men superveteran Strand vil ikke ta for mye av æren for bedringen.

- Nei, jeg vet ikke hvor mye det betydde. Vi fikk gjort om littegranne, sier han.

Dermed ser det ut til at han ender på 71 Champions League-kamper, og han har passert 100 om man tar med kvalifiseringskamper.

Eller ser vi ham igjen neste høst?

- Det kommer an på hvor du kommer for å se etter meg, sier han.

Roar Strand hadde egentlig bestemt seg for å legge opp, før han ombestemte seg i fjor høst. Men nå tviler han på at det blir flere Champions League-sjanser.

- Men du skal aldri si aldri. Men nå skal vi jo spille Europa League, så det er jo ikke helt over ennå.