Strand reagerer på Nordlie-kritikk

«Dårlig organisert og helt i oppløsning».

(Dagbladet.no): At Lillestrøm ledet 2-1 var det eneste Tom Nordlie var fornøyd med etter 1. omgangen mot Rosenborg i går.

På vei inn i garderoben fastslo LSK-treneren at laget hans hadde gjort en av årets svakeste omganger - og at spillerne hadde «huet i fryser\'n på Diplom-Is».

Før han priset seg lykkelig over at Rosenborg ikke var i stand til å gripe muligheten.

- Rosenborg er dårlig organisert, de er helt i oppløsning. Det er guds lykke at vi leder. Oppfører vi oss ordentlig, så vinner vi, sa Nordlie til TV 2.

Mener Nordlie bommer

I 2. omgang oppførte LSK-gutta seg slik de skulle, samtidig som Rosenborg falt sammen. Magnus Myklebust fastsatte sluttresultatet til 4-1 da han fikk all verdens tid og plass like utenfor RBKs 16-meter.

Roar Strand hadde i likhet med de andre på laget ingen god dag på jobben, men skjønner lite av dommen Nordlie felte over RBK-gutta etter 1. omgang.

- Jeg er ikke enig i at vi er dårlig organisert. Vi var bra i 1. omgang, kommer kanskje ikke til store sjanser, men det gjør heller ikke LSK.

I OPPLØSNING: Rosenborg var i hvert fall i oppløsning i denne situasjonen, da Magnus Myklebust banket inn 4-1 bak Lars Hirschfeld. Foto: SCANPIX
I OPPLØSNING: Rosenborg var i hvert fall i oppløsning i denne situasjonen, da Magnus Myklebust banket inn 4-1 bak Lars Hirschfeld. Foto: SCANPIX Vis mer

- Nordlie mente dere var et lag i oppløsning?

- Det synes jeg virkelig ikke, det er ikke en riktig uttalelse. De har ikke prestert godt i høst, de heller, sier Strand til Dagbladet.no.

Dårlig selvtillit

Tidligere Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud er uenig i at laget er uorganisert og i oppløsning.

- I kampens hete er det lett å si det Nordlie sier. Du kan organisere laget til du blir blå i trynet. Hvis spillerne står i rollene sine, men ikke løser oppgavene de er satt til, hjelper det ikke, sier han til Dagbladet.no.

- At de ikke greier det, skyldes først og fremst dårlig selvtillit - og dette er noe som har bygd seg opp på grunn av de dårlige resultatene denne sesongen. Spillerne står og kikker ned på skotuppene sine, beskriver han.

Dette i kombinasjon med forventningspresset mener han særlig skaper problemer når laget spiller borte.

- Rosenborg er ute av medaljekampen, og det skal ikke skje. For meg er det først og fremst trist å se på det som skjer nå, sier Skammelsrud, som i sin tid var en del av et gjennomorganisert RBK-lag.

Strand reagerer på Nordlie-kritikk

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen tror folks høye forventninger til RBK er noe av forklaringen på at Nordlie kalte dem et lag i oppløsning.

- Rosenborg er ikke i oppløsning. Men RBK henger fortsatt høyt, man forventer klasse derfra. Lista ligger mye høyere for dem, og det legger de også opp til selv, sier Mini til Dagbladet.no.

Styrer unna Tørum-spørsmål

Tapet i går var RBKs åttende bortetap, og ikke en eneste gang i år har Lars Hirschfeld holdt buret reint når Rosenborg har spilt på bortebane.

Vidar Riseth påpeker overfor Adresseavisa at Rosenborg ligger spredt defensivt, og at forsvaret konsekvent må rygge på grunn av dårlig kollektiv jobbing.

Roar Strand vil ikke skylde på noen bestemte lagdeler.

- Vi er for dårlig kollektivt. Det er hele laget, vi kan ikke skylde på noen av lagdelene. Det er ikke verre enn det, sier Strand.

Han tok Knut Tørum i forsvar foran forrige Champions League-kamp mot Schalke, og mente det virket som om journalistene ønsket å ødelegge for ham.

Nå brenner det under føttene på RBK-treneren på ny, uten at Strand er lysten på å kommentere Tørums unnvikende svar da han i går kveld ble spurt om framtida.

- Jeg har ingen kommentar til trenerspørsmålet. Vi har ikke vært gode nok. Nå er det ny kamp til onsdag som vi må konsentrere oss om, sier Strand.

Mini stusset over måten Tørum ordla seg på i går når han ble spurt om sin egen framtid.

- Da jeg hørte intervjuet etterpå fikk jeg noen tanker om hva som skjer. Hvis det er opplest og vedtatt i RBK at Tørum ikke er trener 1. januar, er det vel knapt noe poeng i at han skal lede dem i de siste seks kampene også, tror han.

<B>IKKE ENIG MED NORDLIE:</B> Roar Strand mener Tom Nordlie skyter over mål.
<B>TROR SPILLERNE HAR DÅRLIG SELVTILLIT:</B> Bent Skammelsrud mener spillerne kikker på skotuppene sine.
<B>HØYE FORVENTNINGER:</B> Mini tror det er lettere for folk å kritisere Rosenborg enn andre lag.