<strong>ETT POENG I SERIEÅPNINGEN:</strong> Viking-trener Gunnar Blombäck og Kjetil Strand måtte nøye seg med ett poeng i seriepremieren mot BSK/NIF. Foto: Aleksander Andersen/SCANPIX
ETT POENG I SERIEÅPNINGEN: Viking-trener Gunnar Blombäck og Kjetil Strand måtte nøye seg med ett poeng i seriepremieren mot BSK/NIF. Foto: Aleksander Andersen/SCANPIX Vis mer

Strand reddet Viking i siste sekund

Iskald på sjumeteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Viking - BSK/NIF 34-34.

Siddisene er nyopprykket, men er av mange tippet et godt stykke opp på tabellen denne sesongen. Landslagssjef Robert Hedin spår dem blant de fem beste, og at de kan kjempe om en medalje.

I så fall er 34 baklengs mot BSK/NIF på hjemmebane i overkant.

Og det kunne fort endt med tap også, om ikke Kjetil Strand hadde tatt sjumeteransvar i siste sekund og sikret uavgjort.

Fem mål Den hjemvendte utenlandsproffen er ennå ikke 100 prosent etter ankelskaden han pådro seg mot slutten av forrige sesong, men han var bra nok til å kunne spille både forsvar og angrep i kveld.

Storscoreren endte med fire spillemål og den avgjørende straffen i comebacket i eliteserien.

Kampen var hele veien hjem, med Stavanger stort sett hakket foran Oslo-gutta. Mot slutten fikk derimot BSK/NIF et ørlite overtak, som ble utliknet av Strand rett før slutt.

- Det var selvfølgelig veldig deilig å sette straffen i mål, og alt i alt kan vi vel være fornøyde med uavgjort. Kampen sett under ett kan man kanskje si at vi rotet bort ett poeng, men det var uansett veldig viktig å ikke tape denne kampen, sier Strand til Aftenbladet.no.

Gjestenes Johannes Hippe ble kampens toppscorer med hele 11 fulltreffere, én scoring mer enn Vikings Joar Gjerde.

Lytter til kroppen Det er flere grunner til at Strand nå vender hjem til Rogaland. Han kaller det en totalpakke, men sportslig sett handler det om å ta vare på kroppen og å vinne noe i hjembyen.

De siste åra har han i flere perioder slitt med skader.

- Treningene er like harde her, men det blir ikke så mange. Det er den store forskjellen, jeg bruker ikke hele dagen på håndball. Mengden blir mye mindre og det er deilig å ha mer energi til andre ting, sa Strand til Dagbladet før seriestarten.

Det vil trolig ta et par uker til før han er helt klar.

- Men det er jo lenge siden jeg var 100 prosent. Jeg kan spille litt nå, men ankelen gjør at jeg må bruke mer tid på restitusjon etter kamper og harde kraftanstrengelser.

PS! I kveldens NM-kamp (4. runde) mellom Drammen og Herulf Moss vant seriemesterne fra forrige sesong 35-30.

<strong>TILBAKE I NORGE:</strong> Kjetil Strand er en av mange proffer som har kommet hjem til Norge før denne sesongen. Foto: JOHN T. PEDERSEN
TILBAKE I NORGE: Kjetil Strand er en av mange proffer som har kommet hjem til Norge før denne sesongen. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer